zaterdag 19 mei 2018

Aalten 18e Gerard Tebroke Memorialloop 5 km - 20.48 min - 4e plaats M50

vlnr Wim Brinkman, Rob Elijzen, Geert Wevers en Rick Kleinhesselink
Mijn laatste 5 kilometer heb ik gelopen op de Dag van de Arbeid in Duitsland en ik kwam daar in een tijd van 21.47 minuten over de finish. Na deze wedstrijd in Wesel gaat het trainen bijna iedere week weer wat beter en zijn de kleine klachtjes van het voorjaar bijna allemaal verdwenen. Ik vind deze tijd dan ook een mooi uitgangspunt voor de 18e editie van de Gerard Tebroke Memorial.

Overdag heb ik nog een paar uurtjes geholpen met het opbouwen van het parcours en ik vind het toch wel indrukwekkend wat een mooie arena de organisatie er van gemaakt heeft. Ook het deelnemersveld is nog nooit zo groot geweest! We zijn met onze werkgever Estinea ingedeeld bij de Business Run, al hebben zich dit jaar alleen Rick Klein Hesselink, Rob Elijzen, Wim Brinkman en ik opgegeven, waarbij de tijd van de eerste drie lopers telt. Na de traditionele groepsfoto lopen we nog enkele kleine rondjes door het dorp voordat we ons in de Oude Geste gereed gaan maken voor de start.

Na het startschot zet de meute zich vliegensvlug in beweging en probeer ik er een beetje in mee te gaan. Vele bekenden staan langs het parcours en het is toch mooi dat er zo luid aangemoedigd wordt. De eerste ronde van één kilometer kom ik door in 3.48 minuten en dat is voor mijn doen een goede opening. Daarna krijg ik al gauw wat last van de warmte en na deze eerste kilometer heb ik geloof ik overal water gepakt waar maar wat te pakken valt. Na de doorkomst op de drie kilometer staat de klok op 12.19 minuten. In de laatste ronde gaat Wim Brinkman me, voor het kantoor van Estinea in de Herenstraat, voorbij en moedigt mij aan om met hem mee te gaan maar het beste is er wel van af. 

Met mijn eindtijd van 20.48 minuten (3.48 - 8.31 - 8.29 minuten), loop ik bijna een minuut sneller dan in Wesel. Het is goed voor een 4e plaats bij de M50, achter Robert Leussenkamp van ASV Eibergen en mijn clubgenoten Denis Woeltjes en Wim Brinkman. Met het Estinea team eindigen we op een keurige 9e plaats van de 22 deelnemende ploegen. Utrechter Tom Wevers komt in een prachtige tijd van 19.34 minuten over de finish en loopt in zijn geboorteplaats een mooi persoonlijk record (3.41 - 7.55 - 8.00 minuten).
Rudi Meinen en Tom Wevers (rechts)

Geen opmerkingen: