donderdag 31 mei 2018

Aankondiging van de 3e Grachtenloop in Bredevoort

Enkele deelnemers aan de Grachtenloop van 2017
Derde Grachtenloop AVA '70 komt er aan

AVA`70 organiseert in samenwerking met het comité Bredevoorts Volksfeest op woensdag 6 juni de derde Grachtenloop. De wedstrijd vormt de opening van het volksfeest en start en finish zal dan ook plaats vinden in de nabijheid van het feestterrein. Vorig jaar kwamen ruim 400 atleten uit de hele regio op deze doordeweekse zomeravondloop af en de organisatie hoopt ook dit jaar op een groot deelnemersveld.

Om 19.00 uur gaat het eerste wedstrijdonderdeel van start, namelijk de jeugdloop over 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Om 19.20 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun race over 2 kilometer. De jeugdwedstrijden gelden tevens als het Bredevoorts Kampioenschap en hiervoor zijn prachtige bekers beschikbaar. Er wordt al flink getraind voor deze run, dus het beloofd een spannend gebeuren te gaan worden.

Het startschot voor de Senioren valt om 19.45 uur en zij kunnen kiezen uit de 5 of 10 kilometer. Het schitterende parcours dat door de deelnemers zal worden afgelegd, gaat om de Slingeplas heen en voert verder over verharde wegen en zandpaden langs de Gracht om vervolgens door het vestingstadje te lopen, waar enkele kasseistroken het extra pittig maken. De 5 kilometerlopers leggen 1 ronde af, terwijl de atleten die deelnemen aan de 10 kilometer 2 ronden lopen.

Bij de finish kunnen de moegestreden hardlopers rekenen op veel applaus van het publiek en het deskundige commentaar van de speaker. De voorinschrijving voor de Grachtenloop is mogelijk tot en met 5 juni via www.ava70.nl. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 18.00 uur bij het secretariaat in het Grachthuys van Bredevoort. De inschrijfkosten bedragen voor de jeugdlopen 3,50 euro, terwijl de 5- en 10 kilometerlopers 5 euro betalen. Voor elke deelnemer ligt er bij de finish een mooie herinneringsmedaille klaar.

Klik op de links voor meer info

informatie

inschrijven

deelnemers

site organisatie

Geen opmerkingen: