vrijdag 4 mei 2018

Verslag van het Track&Field kamp in Daun (Duitsland) - deel 3

De muzikale talenten van AVA'70
Trainingskampjournaal dag 5 & 6 (Tijn Piest)

Dag 5:
De laatste twee dagen zijn helaas alweer aangebroken. De dag begon met het ontbijt en het inpakken van de lunchpakketten en nadat de hardloopkleding was aangetrokken kon de training beginnen. De jongeren gingen richting het inmiddels bekende parkje voor 2 potjes vlaggenroof met Erwin. Het hele bos werd uitgekamd om de vlag te vinden en de moeilijkste plek was toch wel verstopt onder een jasje in het gras. De ouderen begonnen aan een duurloop door het mooie landschap van de Eifel, die vervolgens werd afgemaakt met core-stability van Mart in het gras.

In de middag werd na een pittige klim omhoog de atletiekbaan gevonden voor de laatste baantraining. Na ruim 30 minuten opwarmen begonnen de oudsten aan 15x200 meter en stond er voor de iets jongere sporters 100 meter op het programma. Op verzoek werden ook de hordes neergezet en hiermee kon ook geoefend worden. Het was ook een technische middag; Mick, Bjorn en Gertjan oefenden met polsstokhoogspringen, Elisanne pakte de kogel erbij, Mees ging speerwerpen en tussendoor werd er gevoetbald op het veld. Op de terugweg naar de herberg werd al uitgekeken naar de afsluitende barbecue en daar moest nog vlees voor worden gehaald. Zo’n anderhalf uur later zat iedereen, onder genot van geweldig gitaarspel van Jop en Stef, aan een braadworst, stokje, rundvlees en frikandel. Na het eten werd het doosje Weerwolven opgehaald en was het ontdekken van de Weerwolven het motto van de burgers. De laatste avond werd wat later de BBQ ontstoken en gingen de 68 ogen dicht.

Dag 6:
Met bij de meesten nog slaap in de ogen kwam toch iedereen voor 08:30uur aan het ontbijt verschijnen en stond de laatste training op het programma. De sportiefsten gingen op pad voor een wissel duurloop, waarbij iedereen zelf kon bepalen hoe hard er werd gelopen. De jongsten forceerden zich niet en sloten de tien trainingen af met voetbal en verstoppetje. Voor de laatste keer werd er bij de jeugdherberg geluncht en werd er overgeschoten, samen met Duitse kinderen.

Tussen 1 en half 2 meldde buschauffeur Frank, met dit keer zijn dochter aan het stuur, zich weer in het Duitse Daun en begon de terugreis van zo’n 3 en een half uur. De eindbestemming was de Aaltense atletiekbaan en hier kwamen de leiders en atleten, 33 mannen en 1 vrouw, weer aan. Vanaf hier trokken de atleten verder in Aalten en naar andere plaats en eindigde het 7e Track and Field kamp in het heuvelachtige Daun. Weer: tijd voor smeren. Zonnig en warmste dag.

Iedereen die heeft meegeholpen aan deze fantastische week: enorm bedankt! Zonder de T&F Run, het verkopen van pannenkoekenmeel en het sportcafé is deze ervaring er nooit gekomen. Bedankt en tot volgend jaar! De organisatie zal binnenkort evalueren over het kamp en beginnen met het opzetten van het volgende trainingskamp in de eerste week van de meivakantie in Aalten.

Geen opmerkingen: