zaterdag 5 mei 2018

Sanne Wisselink neemt deel aan dauwloop

'Ik ben een voorbeeld voor velen'

Met een stoere box nam ze afgelopen donderdag afscheid van haar loopmaatjes in het clubgebouw van AVA`70. Ze was heel vastberaden, nadat ze bekend had gemaakt, dat ze op Hemelvaartsdag mee gaat doen aan de traditionele Dauwloop. Het vertrek staat gepland om 07.00 uur bij haar loopvrienden, de Ikinks, aan de Markerinkdijk. Sanne gaat echter nog een stapje verder, want ze is van plan om met de fiets te komen. Het multitalent uit de stal van B-trainer Marco van Rijs is in de training voor de triatlon en kan de kilometers extra prima gebruiken. Nadat ze bekende ook al een keer 6 baantjes te hebben gezwommen, is de gecombineerde fiets- en looptraining een heel mooi gevolg.

De donkerharige atlete is woonachtig in Dinxperlo en rekende uit, dat de afstand komende donderdag dan ook zeker een kilometer of  14,8. Sanne kennende, zal ze er zeker een lusje bij aan trappen, want haar richtingsgevoel laat nog wel eens te wensen over. Geen probleem natuurlijk, want alles staat in het teken van de triatlon. Twijfel is er nog wel over de fietskeuze. Er staat een fraai groen-oranjegekleurde Postcodeloterijvehicle in de schuur. Hierop is ze zeer waarschijnlijk ietske minder snel, maar deze heeft als voordeel dat er een mand op zit, waardoor ze alle spulletjes mee kan nemen. Daarnaast beschikt ze over een moderne racer van haar vader. Nadeel zijn echter wel de clickpedalen, die best gevaar op kunnen leveren, als je moet remmen. Iets dat ze overigens niet van plan is. Nog meer twijfel had vrouw Wisselink over het tijdstip van vertrek en het moment van opstaan. Zo noemde vluchtig een wekkertijd van 04.05 uur. Mocht ze de daad bij het woord voegen, dan kan het ook zomaar zijn, dat ze als warming-up nog effen in het Blauwe Meer duikt voor een zwempartij met selfie.

Om in ieder geval goed beslagen ten ijs te komen, heeft ze niemand minder dan haar steun en toeverlaat, Theo Stronks, toegevoegd aan haar begeleidingsstaf. Een ijzersterke zet natuurlijk, want als er iemand verstand van trainingsschema`s, het omgaan met druk en wedstrijdvoorbereidingen heeft, is het Theo wel. Daarnaast is al meermalen gebleken, dat Sanne fantastisch presteert onder de sympathieke nestor, dus deze samenwerking zal zeker vruchtbaar zijn.  Alle ogen zijn voor donderdag in ieder geval gericht op Sanne Wisselink, die vastberaden is in haar missie en belofte maakt schuld. Hier zal nog lang over gesproken worden…..

Geen opmerkingen: