zondag 6 mei 2018

Prachtige 11e plaats voor Wassink bij Marathon van Praag

Gert-Jan Wassink na de finish
Het was een bijzonder avontuur vandaag voor Gert-Jan Wassink in de prachtige stad Praag. Zijn eindtijd was 2.21.32 uur en deze tijd was goed voor een 11e plek aan de finishlijn. Gert-Jan is over deze tijd niet tevreden maar hij heeft er alles eruit gehaald wat erin zat vandaag.

Het waren zeer zware omstandigheden. Warm en een moeilijk parcours met tramrails, aflopende straten, bruggen en een heleboel kinderkopjes. Het was wel een hele mooi marathon, dwars door de historische binnenstad! Al met al is Gert-Jan weer een ervaring rijker. 

De Amerikaan Galen Rupp heeft de Praag marathon op zijn naam geschreven. De Amerikaan stapte enkele weken geleden in Boston uit en besloot een nieuwe poging te doen in Praag. De winnaar van het brons tijdens de Olympische Spelen in Rio verzilverde in Praag alle trainingsarbeid van de afgelopen maanden. Rupp won met een tijd van 2u06.07 en verbeterde daarmee zijn persoonlijk record met maar bijna 4 minuten. Hiermee gaf de 27-jarige Amerikaan zich een mooi verjaardagscadeau: Aanstaande dinsdag wordt hij 28. De tweede plaats ging naa Sisay Lemma met 2u07.02 en de derde plaats ging naar de Keniaan Kwelio Chemlany met 2u09.42. Bij de vrouwen ging de winst naar Bornes Jepkirui Kitur in 2u24.19.

Geen opmerkingen: