zondag 27 mei 2018

Verslag van de 5e Ketelwaldtrail in Milsbeek

vlnr Eric Hoogerbrug, Judith Huitink, Sandra Wassink en Nico Rouwhorst
Ketelwaldtrail 2018 in het altijd gezellige Milsbeek. Wat een lekker rustig aan 17km trailrondje zou worden, werd 1,5 week geleden toch maar omgezet naar een 33km ronde. Maar dan komen de weersvoorspellingen....31graden met volle bak zon... Lekker dan, ga je met je goeie gedrag! Maar ja, wie A zegt moet ook zweet zeggen ofzo.

Dus vanmorgen met Sandra, Nico, en Judith om 8:45 uur op pad om er voor de volle 100% van te genieten. Ruim op tijd om Henry nog even te spreken die de33km alvast had uitgeprobeerd, maar ineens door de op het vroege tijdstip nog ontbrekende splitsingsbordjes met 20km alweer back to base was. Dan valt dan toch het startschot...uuhm bel dus. En gaat het 33km peleton op pad, de anderen moeten nog even geduld hebben voor hun startmoment. De lichaamstemperatuur loopt vlot op en de bijbehorende klotsende oksels laten ook niet lang op zich wachten. Maar met zo’n mooi parcours en goede verzorgingsposten onderweg (zelfs met tuinslang om de kop even af te koelen) gaat het boven verwachting goed. Dat er hoofdzakelijk in het bos, dus schaduw word gelopen is ook niet echt vervelend. 


Bij 27km begint het dan toch te regenen. Dit is ook volgens de lopers om mij heen erg welkom...maar dan ook écht heel erg welkom! Op één punt was er even verwarring waarheen gelopen moest worden ivm ontbreken van borden en/of linten. Maar gelukkig had ik de pas aangeschafte gps mee mét de gedownloade route er in en is het spoor weer snel gevonden en kunnen we richting de finish! Maar dan slaat op 1km voor deze finish het lot toch nog even toe....Kent u dat, kramp in de hamstring? Hoop dat de kindjes in de buurt hun oren even dicht hebben gehouden, wat ik daar gezegd heb was niet echt geschikt voor herhaling... 

Na een minuut of 10 rekken en strekken maar weer voorzichtig dribbelen en rustig aan naar de eindstreep. Daar werd ik opgewacht door de andere leden van het Ava trailcollectief, die hun prestatie al vol verve hadden volbracht. Al met al weer een geslaagd trailfeestje met een gezellige club mensen.


Eric Hoogerbrug
Prachtige 2e plaats Mathias Welz op de 33 kilometer

Geen opmerkingen: