woensdag 18 april 2018

Verslag van een trainingsloop in Lievelde

De groep voor het vertrek in Lievelde
Rond de klok van 09:00 uur strompelen de atleten bij mij naar binnen. Het is dit keer een bij elkaar geraapt groepje van onder andere: Ava'70, Runforfun uit Vragender, Lopersvereniging Groenlo (LVG) en 2 lopers die geen lid zijn van een vereniging. Een leuk bij elkaar gekomen groepje maakt zich klaar voor een hardlooprondje van 10,7 kilometer. Onder de bezielende leiding van mijzelf natuurlijk. Omdat ik dinsdagavond tijdens de warming-up uitgeschakeld ben door op een te kleine horde te stappen, ga ik mee op de fiets. Dan kan ik de lopers nog beter begeleiden haha.

Rob Berkelder loopt samen met Linda de Vries voorop. Ze hebben veel te bespreken. Ik krijg het niet mee. Het zal vast over de prachtige omgeving van Lievelde gaan, want Rob is een groot natuurliefhebber. Evelien Hillen stelt zich netjes voor aan mijn buurvrouw Anja en plotseling horen we een gegil van blijdschap. Wat blijkt, Evelien en Anja kent mekaar nog van vrogger bej  I'Varca. Ej wet joa wal wat ne zoepen en angoan en brekken doar altied. Ik hoor Anja zeggen: heb ej nog steeds denzelfde kerl as toen? Mooi om mee te luisteren naar die twee. Onze tweede fietser, wil niet met naam genoemd worden en ook niet op de foto gezet worden, kwam vrogger ok altied bej I'Varca. In plaats van de groep te begeleiden, sluit ze zich ook aan bij Anja en Evelien. Ik sta er alleen voor met de rest van dit groepje.

Zo praat ik wat met Renata. Ze vertelt dat Runforfun dit jaar hun vijfjarig jubileum beleefd. Wat leuk. Ze hebben iets van 43 leden, allemaal vrouwen. Er is de mogelijkheid om drie keer in de week te trainen. Leuk om te horen. Geert en Renata zijn onderling ook al aan het afspreken om 30 mei vanuit Vragender de duurloop te gaan lopen. Hartstikke mooi. Geert zegt, hier worden vriendschappen voor het leven gesloten. Wat een gezemel toch. Hier hoor ik niet bij. Snel weg wezen. Iedereen klets met elkaar of ze elkaar al jaren kennen, de kilometers tikken weg. Nicole Hofman loopt ook mee. Hartstikke leuk. Ze geeft aan dat haar doel is om voor haar 50e toch een keer de marathon te gaan lopen. Nicole, in 2020 gaan we met een heel stel de marathon van Rotterdam lopen. Dit als eerbetoon aan Geert Wevers. Hij loopt dan zijn 2e marathon na 25 jaar. Dus wees welkom om met ons mee te trainen.

Ook loopt Roy Ebbers mee. Ik ken de hele man niet. Hij schijnt helemaal uit Doetinchem gekomen te zijn met zijn mooie bolide. Ik denk dat hij Anja, Geert en Rob wel kent, want onderweg praten ze honderduit met elkaar. Ja het lijkt er inderdaad op dat hier vriendschappen voor het leven gesloten worden. Aan het eind wordt het het deerntjen van ter Bogt (ben toch je voornaam vergeten) toch iets teveel. Ze heeft al vijf dagen achtereen gesport en krijgt kramp. Renata blijft bij haar zoals een goede trainster betaamd. Uiteindelijk komen alle lopers en beide fietsers weer in Lievelde aan. Een mooie ronde met prachtig weer, wat wil je nog meer? Ja een goed verzorgde catering mag ook nog genoemd worden. Mensen bedankt voor de heerlijke ontspanning op deze morgen en tot 30 mei. We komen dan om 8.30 uur bij elkaar bij Renata Gierkink aan de Winterswijkseweg 45 in Vragender. We lopen dan een rondje Schaddenpad, rondom het Vragenderveen.

Groeten Katja Demkes

Geen opmerkingen: