zondag 8 april 2018

Uitslagen van de 38e halve marathon van Berlijn(D)

van links naar rechts Ronnie Boekelder, Ruben Boekelder, Emiel Boekelder, Mathias Oonk en Jop Wensink

Aanslag bij halve marathon Berlijn verijdeld, zes arrestaties

De politie in Berlijn heeft een aanslag verijdeld bij de halve marathon die vandaag in de Duitse hoofdstad was. Zes mannen zouden met messen hebben willen insteken op de deelnemers. De politie arresteerde de verdachten in de leeftijd van 18 tot 21 jaar vandaag, zo meldt het politiekorps op hun website. Ook werden huizen doorzocht en auto's in beslag genomen. Volgens Duitse media wilde een van de mannen zijn terreurdaad met twee scherp geslepen messen plegen. In het huis van een van de medeverdachten sloegen speurhonden aan op springstof. Het is niet duidelijk of die ook zijn aangetroffen.

De hoofdverdachte zou nauwe banden hebben gehad met de Tunesiër Anis Amri die in 2016 de aanslag op de kerstmarkt van Berlijn pleegde. Het motief voor de aanslag zou wraak zijn voor Amri die op 23 december door Italiaanse agenten werd doodgeschoten. De veiligheidsdiensten hadden de verdachten al langere tijd in het vizier. Echt gevaar dat de aanslag zou plaatsvinden, was er dan ook niet, schrijft Die Welt. Vijf jaar geleden werd tijdens de marathon van Boston een bomaanslag gepleegd. Daarbij vielen vijf doden en meer dan 250 gewonden. De marathon van Rotterdam is gisteren verlopen zonder incidenten. (bron)

Uitslagen AVA'70 leden en Aaltenaren: Ruben Boekelder 1:54:28, Jop Wensink 1:55:14, Emiel Boekelder 2:13:04, Mathias Oonk 2:14:01, Ronnie Boekelder 2:14:01

Klik op de links voor alle uitslagen

Geen opmerkingen: