vrijdag 20 april 2018

Zwoegen voor de Scholieren Run bij de Gerard Tebroke Memorial

Leerlingen bereiden zich voor op de GUV Scholieren Run van zaterdag 19 mei. Een samenwerking tussen de Gerard Tebroke Memorialloop en Schaersvoorde. (foto: Vanessa Wassink)
Het is een georganiseerde chaos op de atletiekbaan van Ava’70. Het is een bloedhete ochtend en dit valt af te lezen van de gezichten van de leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde. Zij bereiden zich voor op de GUV Scholieren Run van zaterdag 19 mei. Een samenwerking tussen de Gerard Tebroke Memorialloop en Schaersvoorde. 

door Erwin Wamelink

AALTEN - “Vooral in de eerste klas zijn de leerlingen heel enthousiast. In de tweede klas zijn de reacties wat wisselend, die zitten al wat meer in de puberteit”, zegt een lachende Wout van Riesen, docent bewegingsonderwijs. Van Riesen is dit jaar de aanjager vanuit Schaersvoorde en kijkt met veel plezier uit naar 19 mei. “Nu moet ik de docenten nog even warm krijgen om mee te doen, vorig jaar hebben we dit ook gedaan en dat was hartstikke leuk.

”In 2017 de GUV Scholieren Run toegevoegd aan het programma van de Gerard Tebroke Memorialloop, het jaarlijkse eerbetoon aan de in 1995 overleden topatleet. Er deden ruim 90 eerstejaars leerlingen mee aan deze editie. Op 19 mei doen niet alleen de leerlingen uit het eerste jaar maar ook uit het tweede jaar deel aan het evenement. De deelnemers aan de GUV Scholieren Run leggen een afstand van drie kilometer af. Drie rondjes van één kilometer door het centrum van Aalten, zowel interessant voor de deelnemers als voor de toeschouwers. Het hoogtepunt van het parcours is het stuk dwars door café Leuven. Een mooie lichtshow en keiharde muziek zijn hier de smaakmakers. Na afloop van de wedstrijd ontvangen alle deelnemers een medaille. De snelste drie meisjes en jongens (zowel uit klas 1 als klas 2) worden gehuldigd. T-shirt 

De atleten lopen tijdens de GUV Scholieren Run in een speciaal voor deze run ontworpen t-shirtje, die zij na afloop van de wedstrijd mee naar huis mogen nemen. De eerstejaars leerlingen krijgen een zwart shirt met opdruk, de leerlingen uit het tweede jaar krijgen een shirt met een ander kleurtje. Van Riesen: “Dat is natuurlijk ontzettend mooi, het shirtje wordt op deze manier echt een soort collectors item.” Trainingsschema In de aanloop naar de Gerard Tebroke Memorialloop trainen de leerlingen aan de hand van een trainingsschema, dat is samengesteld door trainers van Ava’70. Het schema bevat een aantal uitdagende trainingen die ervoor moeten zorgen dat de conditie wordt opgekrikt. Alle leerlingen die deelnemen aan de hardloopwedstrijd willen uiteraard zonder al teveel moeite de finish halen. (bron)

Geen opmerkingen: