maandag 2 april 2018

Kilder 35e Paasloop - 5,3 km - 23,18 min - 4e plaats M50

Weer terug op sportpark de Tol in Kilder
Als ik op sportpark de Tol in Kilder uit de auto stap, heb ik even het idee dat ik bij één van de Ringkamp edities van de Boekelder cross terecht ben gekomen. Uit de muziekboxen galmt rond een uur of negen op deze Tweede Paasdag al by de Rivers of Babylon en onbewust begin ik het ook nog van zelf mee te neuriën. Bij het inschrijven maak ik even een praatje met Jan Wolbrink, één van de organisatoren en direct er achter aan komt de vraag 'Hej der nog meer uut Aalten met genommen? Ja Gerrit Ormel en het grootste gedeelte van de familie Posthumus is ook aanwezig.

Ik hoor van Jan dat vorig jaar het rondje iets verlegd is en ongeveer 100 meter langer is geworden. Dit om een gedeelte van het mountainbike parcours te vermijden omdat het anders onder de wedstrijd te gevaarlijk met de fietsers  kan worden. Ik praat verder nog wat bij met wat andere veteranen (Fons Nieuwenhuis, Ger de Jong, Theo Schootman en Frank Duking) en het is mooi om te horen dat ze altijd nog zo sportief bezig zijn. Samen met Gerrit loop ik rustig warm tot het één kilometer punt en op de terugweg gaat het nog een stukje langzamer.

Ik wil weer eens proberen om iets sneller te starten en kijken of dat goed gaat. De eerste kilometer gaat net boven de 4 minuten en even later slaan we rechtsaf en lopen verder langs de bosrand. Dit gedeelte gaat nog vrij goed maar als we even later weer linksaf slaan komt het eerste valse plat voor mijn voeten te liggen. In de bocht zie ik dat Gerrit zo'n 25 meter achter me loop en dat is een mooi streven om hem proberen voor te blijven. Ik krijg het echter steeds moeilijker en ik verwacht eigenlijk dat Gerrit me voorbij gaat. Maar ook hij heeft het niet gemakkelijk en de afstand tussen ons beide blijft ongeveer gelijk. 

Ongeveer halverwege de route slaan we weer linksaf een heuvel op en deze kan ik mij van andere jaren niet herinneren. Als we de pukkel over zijn, hebben we het ergste gehad en loopt het lekker langzaam naar beneden. Als we het bos weer uit zijn, is het nog ruim één kilometer naar het sportpark toe en probeer ik nog iets te versnellen. Veel is het niet meer en op de voetbalvelden stopt de tijd op ruim 23 minuten. Dat is ongeveer dezelfde tijd als drie weken geleden bij de Track&Field cross in Aalten, al is de afstand nu 300 meter langer.
Gerrit Ormel

Geen opmerkingen: