zaterdag 5 januari 2019

Dinxperlo Snertloop 6 km - 26.06 min - 4e plaats

Voor de start van de 6 kilometer
De eerste zaterdag in het nieuwe jaar staat voor mij meestal in het teken van de Snertloop in Dinxperlo. In hetzelfde weekend is ook de Nieuwjaarsrun in Zieuwent, dat mede georganiseerd wordt door clubgenote Lisa te Molder, maar deze zondag heb ik een dagdienst op mijn werk. Nadat ik Gerrit Ormel thuis opgehaald heb, zijn we ongeveer een uur voordat de wedstrijd begint aanwezig in de kantine van voetbalvereniging DZSV. Het is er nog vrij rustig, al vertrekken al enkele wandelaars voor hun tocht.

We schrijven ons beide in voor de 6 kilometer en op het routekaartje zien we dat we dit jaar in de richting van Breedenbroek gaan. Het is hier dan ook altijd een verrassing welke kant we op gaan omdat er bijna ieder jaar wel weer een ander parcours uitgezet is. Persoonlijk heb ik liever ieder jaar hetzelfde rondje om je tijd te kunnen vergelijken maar dit heeft ook zijn charme. Even later komt Jan Rademaker aanlopen en hij schrijft zich in voor de 10 kilometer. Jan is als voetballer bij DZSV groot geworden heb ik me wel eens laten vertellen maar dit terzijde.

Als we het warmlopen achter de rug hebben, lopen we door de kantine naar buiten. Ik vindt het aardig fris maar Gerrit heeft hier zo te zien weinig last van en staat in de eerste week van januari in een hemdje aan de start. Daar moet ik toch echt niet aan denken. Er staan 38 atleten achter de streep van de kortste afstand en na het startschot gaat Ralph Nederlof er gelijk van door. Ik loop vanaf de eerste kilometer op een 4e plaats en wordt daarna ingehaald door een jonge Mohammed Ali. Hij loopt me soepel voorbij maar halverwege de wedstrijd moet hij door een blessure aan de wandel en haal ik hem weer in.

Gerrit loopt een erg sterke wedstrijd en deze krasse zestiger komt zelfs op een podiumplaats terecht. Hij is dan ook in de vorm van zijn leven en het gaat hem op dit moment vrij gemakkelijk af. De hele wedstrijd loopt er een jong duo achter me dat eigenlijk steeds dichterbij komt. Als we weer terug zijn op het voetbalveld moet ik in de laatste 100 meter nog sprinten om Frederik Zweerink voor te blijven, wat me net lukt. De kop is er weer af voor dit jaar en na afloop staat er weer een heerlijke kop erwtensoep voor de deelnemers klaar. Een minpuntje is dat de uitslagen nog steeds niet op de site staan!

Gerrit Ormel, Jan Rademaker en Geert Wevers

Frederik Zweerink kan ik nog net voor blijven
De uitslag van de 6 kilometer

1 opmerking:

Unknown zei

Zijn er ook nog uitslagen/foto's van de 10 km?