zondag 6 januari 2019

Verslag van de 5e Nieuwjaarsrun in Zieuwent

Wendy Mullink
Jordy Kloet op dreef in Nieuwjaarsrun Zieuwent

ZIEUWENT – Niet alle tijden werden aangescherpt tijdens de Nieuwjaarsrun in Zieuwent. Wel werd er zondag best hard gelopen door de rekruten van Argo van het topteam van trainer Stefan Scanu. Vorig jaar liep Jordy Kloet een parcoursrecordtijd van 33.21 minuten. Dit jaar kwam hij vier tellen later over de meet als winnaar bij de Nieuwjaarsrun. Fysiotherapeut Mark te Brake liep na zijn blindedarmoperatie beheerst en in eigen tempo en finishte op enige afstand als tweede in 35.28 minuten voor zijn broer Tim te Brake uit Aalten.

Bij de vrouwen domineerde Wendy Mullink van Argo uit Doetinchem en won in 37.34 minuten en verpulverde hiermee het parcoursrecord van organisatrice Lisa te Molder. Julia Kang uit Aalten werd tweede in 39.39 minuten. Bob te Lindert van Argo uit Heelweg won de korte afstand over vijf kilometer in een rappe 15.56 minuten. 
Met 16.41 minuten als finishtijd wist Bas Arentz uit Doetinchem het hem niet moeilijk te maken, maar naderde wel op gepaste afstand. Ook hij was hiermee sneller dan Ruben Garritsen vorig jaar liep op deze afstand. Ellen Dekker-Wopereis uit Lichtenvoorde was de rapste vrouw in 21.18 minuten.
Jordy Kloet (25) en Bas Arentz (123)

Geen opmerkingen: