zondag 20 januari 2019

Houdt Anneke Botteram haar podium plaats vast?

Diepe interview van Anneke Botteram na een goede 5 kilometer met Benno Stevering
Beekse Winterbosloop Run 1

Anneke Botteram, heeft afgelopen zondag de ARGO Atletiek eer hoog gehouden in Beek. Het lijkt, in het interview dat het allemaal van een leien dakje gaat, maar …. dat is ook een beetje zo. De eerste 3 km is eigenlijk alleen maar klimmen. Niet stijl omhoog, maar vals plat. Alleen dat had ze niet door omdat ze druk aan het kletsen was met Benno. Nee nog niet met Benno Stevering, dat was pas nadat ze over de finishlijn kwam en waar beelden van zijn. Dus pratend ziet ze de top in zicht komen, kijkt achterom naar haar loopmaatjes Judith en Martine en besluit even terug te lopen om met hun verder te gaan. 

Eenmaal over de top, was ze niet meer te houden. Ze ging in een lichte versnelling, iets harder en maar door. De laatste 2 km is namelijk alleen maar dalen. Ze rolde als het ware, door de zwaartekracht, vanzelf de finish over. Natuurlijk kent ARGO Atletiek haar ARGO Topteam MiLa en de wedstrijdgroep, maar dat ARGO ook onder de Recreanten toppers heeft lopen is eigenlijk niets nieuws. En dat die zelfs podium plaatsen behalen is ook bekend. Haar trainer Bas Waterham vroeg begin dit jaar naar haar doelen. Nou Bas Waterham en natuurlijk ook Maike Den Houting, waar ze op de vrijdagavond loopt, haar doel is eigenlijk dit jaar al bereikt! 

Wat niemand verwachtte, is gebeurt. Anneke staat in de 50+ klasse op dit moment op een geweldige 2e plaats. Nu is er door haar loopmaatjes een Stichting in het leven geroepen: Houd Anneke Botteram op het podium. De Stichting zal alles in het werk stellen om haar op het podium te behouden. Dit kan door loopsters, die tussen de 50 en 59 jaar zijn, dit jaar vooral NIET de Beekse Winter Bosloop Run 2 en de Beekse Winter Bosloop Run 3 te laten lopen. Dit kan door ontmoediging, maar de Stichting schuwt ook andere, hardere maatregelen niet. Vol verwachting kijken we uit naar de Beekse Winter Bosloop Run 2 en wij hopen natuurlijk op jullie medewerking om Anneke op het podium te houden.

van links naar rechts Judith Wolbrink, Erik Hendriksen, Martine Gerritsen en Anneke Botteram

Geen opmerkingen: