zondag 13 januari 2019

Verslag van de 4e Dijkencross in Pannerden - deel 2

Saskia Weinans
Van Beusekom achterhaalt Rietman in 4e Dijkencross met veel wind

Door Benno Stevering

PANNERDEN – Tom van Beusekom uit Duiven imponeerde zondagochtend met een zege in de 4e afsluitende editie van de Dijkencross in 33.19 minuten. ‘’Ik liep na 7 kilometer vanuit een derde plek, richting koploper clubgenoot Robin Rietman. Samen werkten we in hoog tempo naar een mooie eindtijd. Het ging erg hard. Uiteindelijk miste Robin kracht en kon niet meer aanklampen. Sterk gemotiveerd zette ik in onze trainingswedstrijd door, versnelde in de slotfase en won.’’ Van Beusekom zal in Kenia op hoogte trainen voor een goede prestatie bij het NK 10 km in Schoorl en de marathon Rotterdam. Liemers clubgenoot Rietman uit Doetinchem die grotendeels domineerde werd tweede in 33.34. ‘’Ik had graag als eerste gefinisht, liet mijn schouders hangen, mijn voorsprong slinken en miste energie. Het is nu kwestie van investeren voor de zomerperiode.’’  

Saskia Weinans lid van de Liemers, woonachtig in Gendringen realiseerde met speels gemak haar snelste tijd met 34.51 minuten. Pannerden is het land van water en wind. ‘’Juist die wind is niet mijn ding maar heeft in Pannerden weer haar charme. De strijd tegen de elementen kenmerkte zich door zijwind in de laatste 1,5 kilometer en wind tegen op de lange Deukerdijk. Ik ben erg tevreden, heb flink doorgetraind en de omvang voor mijn piekmoment het NK Schoorl is goed. Afhankelijk van mijn vorm loop ik mee bij het NK 3 km indoor, het NK cross en met weer een piekmoment in maart het NK halve marathon.’’  Deze drie toppers zullen we terugzien bij de 2e editie van de Beekse bosloopcompetitie. Bas Arentz uit Doetinchem werd een uitstekende tweede in het eindklassement achter Arnhemmer Doris Arts. Bij de vrouwen had overall de Arnhemse Hannah Meijs de beste papieren. 

De vijf kilometer werd een Arnhemse aangelegenheid. Bij de mannen ging de dag en eindzege naar Tom Sluiter in 17.30 minuten, terwijl Britt Dorrestein als eerste dame over de meet ging. In het eindklassement werd ze tweede achter plaatsgenote Heleen Moes. Fred Keurntjes uit Zevenaar verraste door zowel op de vijf als op de tien kilometer met een goed resultaat te komen. Totaal kende de 4e editie 324 deelnemers. Content was het comité Dijkencross met het verloop van de competitie waar over alle vier lopen 1458 hardlopers acte de préséance gaven. Voorzitter Albert Jansen praatte het evenement aaneen. Lof voor alle vrijwilligers langs het parcours en voor de tijdwaarnemers en uitslagenverwerkers die rap na afloop zorgden voor een uitslag waardoor de prijsuitreiking doorgang kon vinden. De vierde editie stond in het teken van de donatie voor de Alpduzes. Een deel van de inschrijfgelden werd hierdoor besteed aan de bestrijding van kanker.
Robin Rietman

Geen opmerkingen: