zondag 20 januari 2019

Verslag van de 1e Winterbosloop in Beek

De start op het nieuwe parcours in Beek
Jorik Huizinga zet triatleet Hilferink op achterstand in tien kilometer 1e editie Beekse winterloop

Door Benno Stevering

Wethouder en verbinder Jorik Huizinga uit Doetinchem voelt zich sterk betrokken met de Beekse bosloop. Al meerdere malen stond hij hier op het podium. Behoudend gelopen, stond hij ook zondagochtend zijn eerste plaats niet meer af en won in 39.50 minuten.  Zichtbaar genietend van de natuur van het fraaie Montferland: ‘’Dit is een erg mooi parcours. Na het vals plat omhoog kon ik goed herstellen en hield mijn ademhaling controleerbaar. Hardlopen is een mooie uitlaatklep en ideaal te combineren met de politiek. Ik ga voor de gehele Beekse competitie.’’  Triatleet Bernard Hilferink uit Zelhem gaf aan dit seizoen zich niet volledig te wijden aan triatlons. Hilferink werd tweede in 41.31 minuten. De 83 jarige Tonnie Schiphorst uit Beek had goed reclame gemaakt voor de organiserende Stichting Omloop Beek in Duitsland. Dit uitte zich in een derde plek voor Friedhelm Betting uit Bocholt. Bij de vrouwen zegevierde Annelies van Smaalen uit Laag-Keppel in 47.24 minuten. Zij achterhaalde koploopster Bianca Rougoor uit Breedenbroek, onlangs nog derde bij de survival Beltrum. 

Evan Oosterink uit Zelhem regeerde op de vijf kilometer en won in 17.54 minuten. Onder trainer Stefan Scanu die al meerdere talenten voortbracht binnen het Argo topteam, pakte Oosterink de afgelopen twee jaar al meerdere overwinningen. ‘’Het ging erg lekker. De vorm is goed en ik ben gefocust op een goede klassering in het Beekse eindklassement.‘’ Veteraan Frank Reintjes uit Oud-Zevenaar van de Liemers werd tweede. Na 500 meter kopwerk was het Oosterink die Reintjes passeerde en alleen doortrok. Reintjes volgde op gepaste afstand en richt zich op het NK indoor. Snelste dame Argonaute Femke Koning  uit Doetinchem kiest haar wedstrijden selectief samen met trainer Joeri Voltman en won in 22.55 minuten. 

Jorbn Kraan uit Gendringen won de twee kilometer met een tijd van 7.25 minuten. Luca Greven uit Doetinchem hield het verschil beperkt en realiseerde de tweede tijd in 7.34 minuten. Coen van der Veen van Atletico legde beslag op de derde plek in 7.54. Rese Vreman uit Doetinchem was het beste meisje met 8.38 minuten. Eva Willemsen uit Zeddam bezette de tweede plek in 8.45. Met 3.56 minuten was het Wes Venus uit Ulft die de 1000 meter won in 3.58 minuten. De atleet uit Duiven, Jule Versluis kwam 1 tel later over de finish. Isis Neijland uit Terborg kwam over de eindstreep als eerste meisje in 4.06 minuten. 

Met 118 deelnemers op de vijf kilometer en 61 op de tien kilometer kon de organiserende Stichting Omloop Beek terugkijken op een goed verloop van de eerste van drie edities in het kader van de winterbosloopcompetitie. Voorzitter Jan Leuverink van de Stichting Omloop Beek loste het startschot van iedere loop. Hij was erg blij met de vele lovende reacties van de deelnemers. Samenvattend waren er geen supertijden, maar wel volop lovende woorden voor het nieuwe parcours en de snelle tijdregistratie.

Geen opmerkingen: