zondag 13 januari 2019

Verslag van de 4e Dijkencross in Pannerden - deel 1

Op de vijf kilometer liep 40 plusser Raymond van Hall naar een eerste plek in zijn categorie
Veteranenstrijd altijd spannend in Pannerden

PANNERDEN - Op de tien kilometer dankte Fred Keurntjes mede zijn zege aan een goede massage van fysiotherapeut Frans uit Pannerden. Keurntjes liep zowel de vijf als ook de tien kilometer. Na de vijf kilometer die hij in zijn categorie won in 19.13 minuten, vette hij zijn benen goed in. De hamstrings hebben immers wat te verduren. De langste afstand legde hij af in een tijd van 37.32 minuten. Onlangs overleed zijn broer met wie hij met regelmaat naar veel wedstrijden afreisde. Met smart liet hij omdat eerst zijn vorm terug moest komen, het NK in Schoorl schieten. De iets jongere Wim Ritsema uit Dieren kwam luttele seconden later over de eindstreep. Ritsema richt zich op de marathon van Rotterdam. Met een stevige tegenwind moest hij eerst John Loke voor laten gaan en later toch te passeren om de strijd aan te gaan met Fred Keurntjes en Roy Polman. Uiteindelijk moest Ritsema Keurntjes voorlaten, maar gevoelsmatig liep hij erg sterk ondanks de tegenwind. Crossjes lopen betalen zich uit in podiumplaatsen. In de vierde week van januari staat de laatste van het SCC voor Ritsema op het programma in Lemelerveld en dan nog een mooie tien kilometer in Oeken. Met een tijd van 39.26 minuten kwam trainingsmaat John Looke uit Dieren als derde over de eindstreep in de vijftig plus categorie. 

Bij de veertig plussers zette Niels Roseboom uit Duiven de snelste tijd neer in 36.16 minuten. Remco Visser uit Bemmel werd tweede in 38.34 minuten, gevolgd door Erik Bod uit Didam die 39.21 minuten noteerde. Johan Schrader uit Spankeren liep bij de zestiger plussers behoudend. Binnenkort reist hij met zijn familie weer af voor een grote schaatstocht in Oostenrijk. Nicolle Wijnschenk uit Arnhem was de rapste veertig plusser in 44.11 minuten. Astrid Weinans van Atletico’73 liep naar een tijd van 47.44 minuten. Haar dochter Saskia won overigens de strijd overall. De Duivense atlete Klarinda Smit liet de klokken stil staan op 50.26 minuten. 

Op de vijf kilometer liep 40 plusser Raymond van Hall naar een eerste plek in zijn categorie. Met zijn tijd was hij gezien de ferme tegenwind best tevreden. Van Hall realiseerde 18.57 minuten. Erik Achterkamp uit Westervoort werd tweede in 19.47 minuten gevolgd door veteraan Adriaan Tates uit Haalderen die 20.02 minuten liep. Vijftigplusser Keurntjes won de strijd in zijn categorie, gevolgd door Raymond Vleghert uit Zevenaar die 20.06 minuten liep. Michel Elshof uit Kilder zette de klokken stil op 20.10 minuten. Het  Comite Dijkencross die de jaarlijkse Dijkencross organiseert heeft voor komend jaar nog meer in petto. Zo wordt op 9 februari het Bierfest Ten Orde georganiseerd in het schuttersgebouw te Pannerden. Verder is er nog op 10 maart de 21e Bochtentocht door Pannerden. En vergeet u niet de statiegeldactie van de Coop. Op 27 april is de Hortensiaverkoop op Koningsdag in het Schuttersgebouw te Pannerden. Doneren kan voor de Alpe D’Huzes actie van Rozemiek van Elk-Schreven, maar verder ook voor eerdergenoemde activiteiten.

Geen opmerkingen: