dinsdag 1 januari 2019

Terugblik op het jaar 2018

Voor het jaar 2019 stel ik geen doelen maar wil ik lekker en ontspannen mijn trainingen en wedstrijdjes gaan lopen
Aan het eind van het jaar stel ik mij meestal doelen voor het nieuwe jaar en om maar meteen met de deur in huis te vallen, van deze doelen heb ik er dit jaar niet één gehaald. Het begin van het jaar kenmerkt zich door kleine klachtjes en lichte irritaties. Je kan het niet eens echte blessures noemen maar echt 100% fit was ik ook niet. Dit is ook het eerste jaar in mijn hardloop carrière dat ik de 5 kilometer niet onder de 20 minuten heb kunnen lopen. Een paar hoge twintigers zaten er nog in maar daar bleef het ook wel zo'n beetje bij.

Was het dan echt allemaal zo negatief? Nee, absoluut niet! Ik heb een aantal wedstrijden en trainingen heerlijk gelopen maar de snelheid wordt een beetje minder omdat de leeftijd steeds meer begint te tellen. In de laatste 15 jaar heb ik ook niet zo weinig kilometers gemaakt als dit jaar en zijn het aantal trainingen in de week wat vermindert. Soms had ik echt geen zin om te trainen of kon ik het gewoon niet opbrengen. De wedstrijden zijn in aantal precies gelijk gebleven als in 2017. Ongeveer twee keer in de maand (25x) stond ik aan de start, waarvan dit jaar maar één keer in Duitsland.

Ook ben ik bij AVA'70 een groep lager gaan trainen en dat bevalt me eigenlijk best wel goed. Lekker twee, soms drie keer in de week, een duurloopje van een kilometer of tien vind ik fijn om te doen. Iedereen weet dat ik niet echt geboren ben voor de oefeningen en dat ik er mij ook niet echt voor open stel. Toch wil ik Theo, Gerben, Bart en Gertjan bedanken voor de energie die ze in mij gestoken hebben en hun mooie opbouw van de trainingen.

Ik mag ook altijd graag mee doen aan de trainingslopen met Nieuwjaarsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerst, die ik mede organiseer. Met uitzondering van de eerste dag van het jaar staan er toch altijd zo'n 30 a 40 atleten op de lijst die mee lopen en vaak worden er prachtige routes uitgezet in een bekend trainingsgebied van de organiserende atleet. Ook bij de maandelijkse woensdagmorgen training  met Rob Berkelder wordt er geregeld een prachtige locatie uitgezocht. Op deze link kun je altijd zien wanneer we gaan. Loop eens lekker een keer met ons mee.

Wat mijn site betreft is het bezoekersaantal dit jaar wat terug gelopen maar met ruim 343.000 bezoekers (gemiddeld ruim 940 per dag) in 2018 wordt deze nog steeds prima bezocht. Mede, dankzij de vele foto's, kopie en verslagen die door anderen aangeleverd worden, kunnen we de site dan ook mooi actueel houden. Voor het eerst wil ik voor het jaar 2019 geen doelen stellen maar lekker en ontspannen mijn trainingen en wedstrijdjes gaan lopen. Misschien zit er dit jaar dan nog wel weer een hoge twintig minuten in op de 5 kilometer?

2 opmerkingen:

t stronks zei

Geert bedankt voor je aanwezigheid tijdens de trainingen die ik gegeven heb.
Het heeft mij zeker veel energie gekost,maar had het er graag voor over.

Dirk zei

Je wordt toch ouder vader....
Ooit zullen we tegen elkaar strijden op de door ons zo geliefde 5km