woensdag 20 december 2017

AVA`70-jeugd in actie bij de GUV Marathon - Nieuwsflits 14

Inmiddels hebben zich al tientallen pupillen en junioren aangemeld om deel te gaan nemen

De GUV Marathon, waarbij geld in wordt gezameld voor kansarme kinderen in Aalten, mag zich uiteraard ook verheugen op de warme belangstelling van de jeugd van AVA`70. Inmiddels hebben zich al tientallen pupillen en junioren aangemeld om deel te gaan nemen.  

De pupillen en junioren die deelnemen aan de GUV Marathon worden op de Markt verwacht, uiteraard in het blauwe clubtrainingspak van de sponsor Boekelder. Er worden eerst tussen 09.30 - 09.45 uur groepsfoto`s gemaakt en na een kort praatje gaat het hele peloton van meer dan 400 (!) lopers om klokslag 10.00 uur van start. Hoe gaaf is dat….. Het is de bedoeling dat de jeugd voorop gaat in de eerste etappe van de GUV Marathon, die in een rustig tempo loopt van de Markt in Aalten tot aan partycentrum `t Noorden. Daar worden ze getrakteerd op de specialiteit van het huis, namelijk een lekkere pannenkoek. Ook krijgen ze ranja aangeboden.

De wat oudere jeugd heeft daarna de mogelijkheid om ook de 2e etappe mee te lopen. Deze gaat van `t Noorden naar het Romienendal en is ongeveer 1500 meter lang. Op de terugweg kan er dan bij `t Noorden nog een pannenkoekje worden gegeten, want deze lekkernij is dan een meer dan verdiende beloning. Alle pupillen en junioren hebben een sponsorlijst ontvangen, om hiermee geld in te zamelen voor hun kansarme leeftijdsgenootjes. Enkele jeugdleden gaan van de week zelfs met een collectebus langs de deur!

Uiteraard zijn ook alle ouders van harte welkom. Vanaf 09.00 uur is er gratis koffie en wat lekkers. Een vrije gift wordt van harte aanbevolen. De GUV Marathon belooft een prachtig evenement te worden en de organisatie hoopt op een massale deelname van de pupillen en junioren van AVA`70.
Enkele jeugdleden gaan van de week zelfs met een collectebus langs de deur!

Geen opmerkingen: