donderdag 14 december 2017

Eindelijk oplossing voor atletiekbaan AVA'70

De atletiekbaan van AVA'70 (foto Gerrit-Jan Jansen)
AALTEN De schade aan de toplaag van de atletiekbaan in Aalten kan relatief eenvoudig opgelost worden. Dat zou blijken uit een schouw, die de vereniging AVA'70, de gemeente Aalten, de atletiekunie en aannemer Nootenboom hebben gemaakt op 1 december. Sinds de opening van de 300 meter-baan aan de Bredevoortsestraatweg in maart 2014 heeft de atletiekvereniging AVA'70 problemen. Er kwamen klachten binnen over loslatende gootkappen. Daarnaast liet de kunststofbaan op diverse plekken los van de betonnen ondergrond.

Na jaren van onderling gesteggel is er nu eindelijk een gezamenlijk gedragen oplossing. Afgesproken is dat de aannemer begin volgend jaar de gootkappen verzwaard, waardoor deze stabiel op de goot blijven liggen. De gootkappen schoten heel makkelijk los, waardoor deze soms open kwamen te liggen. En dat kan heel gevaarlijk zijn voor atleten die vlak langs de goten oprennen.

Tijdens de schouw bleek daarnaast dat de toplaag van de baan slechts op enkele punten losgelaten heeft. Het gaat daarbij met name om de openingen tussen de toplaag en de goot. Dit probleem wordt opgelost door de naden tussen de toplaag en de goot opnieuw te kitten. Daardoor kan er geen water, zand en onkruid meer onder de toplaag komen. De aannemer gaat hier in het voorjaar mee aan de slag.

Voorzitter Rudi Meinen van AVA'70 is opgelucht, dat er eindelijk een oplossing komt voor de problemen. ,,Het heeft inderdaad lang geduurd. Er ligt een dik dossier. Ik denk dat het te maken heeft met onvoldoende prioriteit bij de gemeente Aalten en de aannemer. Gelukkig hebben we de gemeente wel aan onze kant gekregen. Toen het kwartje eenmaal gevallen was, hebben we ook heel goed samen kunnen doorpakken. We zijn samen met de atletiekunie en de gemeente langs verschillende sportparken in het land geweest om atletiekbanen te bekijken. We zijn blij dat er nu een oplossing ligt, die ook door de aannemer opgepakt wordt." (bron)

Geen opmerkingen: