woensdag 27 december 2017

Training van Gerben Schepers in New York

Gerben Schepers
Als aanstormend talent bij AVA en zeker binnen de A groep is mij gevraagd door (hulp) trainer(t) Geert Wevers verslag uit te brengen van een van mijn buitenland trainingen, dit keer in New York USA. Om echt goed, stress loos en uitgerust aan te komen in de USA maar een stoeltje geboekt bij de beste Maatschappij van de Wereld namelijk de Royal Dutch KLM. Wat een fantastische luchtvaartmaatschappij en vriendelijke mensen. Niets is te veel maar daar kom ik later op terug. De buitenland training bestond onder andere uit een hoogte training dit keer het bezoeken en betreden van een van de hoogste gebouwen in NY het Empire State Building. Ik heb dan ook maar de trap genomen van het 102 etage tellende bouwwerk en niet de lift. Dit spant de kuiten en de hamstrings behoorlijk aan kan ik je zeggen en is een goed alternatief voor de heuveltrainingen Beek of Lochem van Theo Stronks (al zijn die wel iets beter...)

Na wat rustmomenten in de stad (Mc Donalds, KFC, Burger King, Wendy’s etc) kwam de volgende oefening een rustig duurloopje ( niet te hard want alleen in wedstrijden moet je hard gaan heeft een verstandig AVA trainer mij ooit verteld, en daar hou ik me ook trouw aan!!) door een midden in NY gelegen park het Central Park. Met -3 graden (gevoelstemperatuur -30) 3 thermo’s , lange onderboks, muts en dubbel setje gebreide handschoenen ging het lo’s. Je kon zien dat het AVA trainingsprogramma’s van wederom Theo Stronks , maar ook Geert Wevers en last but zeker not least Geert Kip (ook in die volgorde van belangrijkheid) niet de minste zijn en zijn vruchten afwerpen. Niemand kon mij bijhouden, ben ook eerlijk gezegd door niemand ingehaald bij mijn weten. Het ging ook deels op techniek en kracht. Was ook weer direct een PR.

Het Central Park is een rechthoekig stuk groen midden in New York omgeven door smalle paadjes, heuvels en water. Prachtige trainingsomgeving. Al met al meer dan 10km rond geslakkerd door het park , rondje om het Jacqueline Onasssis Reservoir en ja dan weer terug naar de City that nevers sleeps. Was wel oppassen want politie is all over the place... de tijd dat ze in dikke 8 cilinders rondreden is verleden tijd. tegenwoordig verplaatst de NYPD zich in Smart’s. Dit is echt een aanfluiting. Wat ook opvalt, Amerika stikt van de dreigementen, als je de taxichauffeur, of de vuilnisman of whatever iemand aanvalt, staan daar gevangenisstraffen op van 7 tot 25 jaar. Dus maar de underdog gespeeld en rustig zigzaggend netjes alleen door groen licht gelopen richting het hotel.

Met nog een rustig cooling down programma van een paar dagen weer richting het natte NL. Terug weg ging niet snel genoeg dus zelf maar even de stuurknuppel overgenomen en laatste stukje maar zelf naar huis gevlogen met de Tripple 7 ( voor de leken een Boeing 777-200ER) Dank voor de KLM bemanning voor de medewerking in deze! Ja, was al met al een goede training, en Eddy Rensing, Vincent Scholten Jan Rademaker en Peter Roedema moeten zich nu echt achter beide oren krabben want die kunnen mij nu waarschijnlijk alleen nog van achteren bekijken tijdens de wedstrijden en duurloopjes (eerste test Oudejaarsloop a.s. Ik hoop hiermee een kleine impressie gegeven te hebben wat je er allemaal voor over moet hebben om eenzaam aan de top te (blijven) staan binnen de A groep en binnen AVA. Volgende training staat na de oudejaarsloop al weer op het programma, dit keer een hoogte training en hitte training in een in Peru Zuid Amerika begin Januari. Verslag volgt. Allemaal een goed uiteinde en een goede jaarwisseling gewenst, en een goed, sportief maar vooral een gezond 2018 toegewenst. 

Groeten, Gerben Schepers

1 opmerking:

Jan zei

Hoi Gerben,
Ik heb jou stukje 3 maal doorgelezen voordat ik deze reactie plaatste.
Vanmiddag tijdens de oudejaarsloop een paar keer van bril gewisseld maar
helaas geen Gerben te zien. Hoe zeggen ze dat in Rotterdam ook al weer "geen woorden maar ....." Ik heb je niet van achteren maar ook niet van voren kunnen bespeuren. Gerben waar was je vanmiddag ??
Gerben en anderen die dit lezen een fijne jaarwisseling en een in alle opzichten voorspoedig 2018.