zaterdag 27 oktober 2018

Wat zijn de voordelen van hardlopen?

De voordelen van het hardlopen!
Hardlopen is niet alleen leuk om te doen, maar het biedt ook nog eens vele voordelen. Wat zijn de voordelen van hardlopen? Tien redenen om wel hard te gaan lopen of natuurlijk te blijven doen.

-Je voelt je lekkerder in je vel zitten. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die sporten lekkerder in hun vel zitten dan mensen die niet sporten.

-Je herstelt sneller van een griepje. Over het algemeen zijn sporters die meer dan 3 keer per week hardlopen sneller herstelt van een griep. Je weerstand wordt aanzienlijk hoger door regelmatig te sporten.

-Het is goed voor je sociale contacten. Trainen bij een loopgroep levert je meer sociale contacten op. Samen hardlopen is natuurlijk ook veel gezelliger en leuker, dan om alleen te trainen.

-Je krijgt er discipline van. Van hardlopen krijg je discipline. Je moet het elke keer maar opbrengen om na een lange studie- of werkdag nog een rondje te gaan hardlopen.

-Je slaapt beter. In de drukke tijden is het heerlijk om hard te lopen. Je maakt namelijk tijdens het hardlopen je hoofd even lekker leeg, waardoor je met minder stress gaat slapen.

-Het vertraagt je verouderingsproces. Onderzoek toont aan dat lopen het verouderingsproces van botten, beenderen, spieren en huid vertraagt. Anders geformuleerd: wie regelmatig beweegt wordt minder snel oud.

-Hardlopen is goedkoop. Uiteraard is hardlopen niet goedkoop als je regelmatig een hardloopwedstrijd loopt, maar als je alleen hardloopschoenen en kleding koopt, dan is het op jaarbasis een goedkope sport.

-Je blijft op gewicht. Hardlopen is een handige manier om af te vallen.

-Je kunt tegelijkertijd je hond uitlaten. Geen tijd om hard te lopen omdat je een hond hebt? Je kan ook gewoon samen hardlopen!

-Je presteert beter op je werk. Hardlopen maakt je alerter en meer gefocust. Werknemers die sporten zijn productiever dan niet sporters. (bron)

Geen opmerkingen: