zaterdag 20 oktober 2018

Marathon time!

Gert-Jan Wassink
Komende zondag is het zover. De wedstrijd waar ik lange tijd naartoe gewerkt heb, de Amsterdam Marathon. Op dit moment zit ik in de taper-fase, op weg naar hopelijk een goede prestatie. En ik moet wel bekennen, dan moet het wel beter gaan dan vorige week bij de halve marathon in Breda. Die liep niet zoals het moest. Ondanks dat merk ik wel dat mijn lijf erg sterk en goed is. Dat geeft dus ook hoop.

De afgelopen periode verliep wisselend. In trainingen voelde het goed, maar tijdens de wedstrijden kwam het er niet altijd uit. Fysiek lijkt ik er echter wel goed voor te staan en daar kan ik mee verder.

In Breda stond heel veel publiek langs de kant en ik moet ook zeggen; daar genoot ik in het begin ook echt van. Helaas lukte dat na een kilometer of negen niet meer, toen ik kramp in mijn middenrif kreeg. Nadat ik even rustig aan had gedaan, ben ik weer verder gegaan, maar tussen veertien en zeventien kilometer kreeg ik heftige pijnscheuten. Toen moest ik helaas besluiten om even te stoppen, te rekken en zelfs even te zitten.

Het resulteerde erin dat ik flink wat tijd verloor. Met een eindtijd van 1.08:12 ben ik ook absoluut niet tevreden over de wedstrijd. Echter, zonder die verloren tijd had er wel meer ingezeten en zoals gezegd voelt mijn lichaam sterk. De benen voelen ook super. Daar kan ik dus mee verder en hopelijk komt het er dan zondag op een goede manier uit.

Amsterdam Marathon
Deze zondag staat hij dus op de planning, de Amsterdam Marathon. Zowel de start als de finish zijn in het Olympisch Stadion. Alleen dat is al bijzonder. Om 9.30 uur klinkt het startschot van de marathon en mogen we beginnen aan de 42,2 kilometer tot de finish. Vanaf dan kun je de wedstrijd ook live volgen. In ieder geval op de regionale zender AT5, zowel voor de televisie als online. Naast die tv-zender is er ook een stream op de site: tcsamsterdammarathon.nl

Gert-Jan Wassink

Geen opmerkingen: