zondag 21 oktober 2018

Zware teleurstelling Barend Westervelt bij WK Obstacle Run in Brentwood

Barend Westervelt
Dat winst en verlies in de sport heel erg dicht bij elkaar liggen, heeft Barend Westervelt aan den lijve ondervonden. De 22-jarige Aaltenaar kwam als tweede over de streep bij het wereldkampioenschap Obstacle Run in het Engelse Brentwood. De dolblije atleet dacht het podium te kunnen bestijgen tot hij hoorde dat hij was gediskwalificeerd. De aangeslagen sporter was zich van geen kwaad bewust. Waarschijnlijk wordt de beslissing van de jury nog aangevochten door het kamp van Westervelt, dus er gloort nog hoop.

"Hij was met een Pool aan het strijden om de tweede plek. Bij de laatste hindernis schreeuwde een groep Poolse supporters dat Barend iets verkeerd had gedaan. Hij liep gewoon door en de jury deed ook niks. Na de finish werd Barend door een schreeuwende Pool in zijn nek gegrepen. Er ontstond een lange en felle discussie en de prijsuitreiking werd een halfuur uitgesteld. Uiteindelijk werd Barend gediskwalificeerd", zegt Tim te Brake, die als supporter naar Engeland was afgereisd.

Westervelt won in zijn leeftijdscategorie (tot 25 jaar) al tweemaal de Europese titel en bewees in Engeland, ondanks zijn diskwalificatie, ook op mondiaal niveau mee te kunnen strijden om de prijzen. Gerrit te Grotenhuis, net als Westervelt lid van Ropes & Running, was tot de laatste hindernis in de race voor de bronzen plak. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een prachtige maar zure vierde plaats. Joost Velthorst uit de Heurne kwam in zijn leeftijdsklasse knap als zesde over meet. Het drietal deed een dag later ook mee aan de teamwedstrijd (Team Bruggink The Netherlands). In een sterk veld met meer dan 180 teams, eindigde het trio als 36e overall. Het Team Outdoor - OCR uit Winterswijk haalde een knappe 2e plaats bij de Teams Relay-dames (bron)

Geen opmerkingen: