zaterdag 5 mei 2007

Bocholt(D) 8e Citylauf – 5 km – 18,36 min – 19e plaats


8e Bocholter Citylauf
Op Bevrijdingsdag in Duitsland een heerlijke wedstrijd lopen en aan de finish lekker een koele halve liter alcoholvrij bier krijgen. Wat wil je nog meer. Samen met Robert, Benno en onze Duitse vriend Jonas onder het genot van dit drankje eens even rustig de tijd genomen om de wedstrijd door te nemen. Dat wij niet de enigen waren die zo dachten blijkt wel uit het feit dat er veel meer mensen aan dit gerstenat zaten.

Na mijn mindere lopen in Stadtlohn van vorige week vrijdag ging ik vanavond de wedstrijd in om onder de 19 minuten te lopen. En dat is prima gelukt (18,36 min). Gelijk na de start kwam ik in een lekker tempo te lopen en de eerste km. ging in 3,22 minuten eigenlijk veel te snel. Het Bocholtse publiek was in grote getale naar de wedstrijd komen kijken en moedigden de lopers van het begin tot het einde aan. De wedstrijd is prima georganiseerd, het hele parcours is perfect afgezet en de uitslagen zijn gelijk naar de wedstrijd te zien. Wat je ook niet zo vaak tegenkomt is dat je een soort chip in je nummer hebt zitten wat je tijd registreert.

Ik vind dit zelf de mooiste en meest sfeervolle 5 kilometer wedstrijd die ik de afgelopen jaren gelopen heb. Voordat je er erg in hebt heb je de 5 kilometer er al weer opzitten. In het verloop van de wedstrijd heb ik eigenlijk de hele tijd, samen met Robert, rond de twintigste plaats gelopen. In de laatste 200 meter kon ik nog wat bij hem weg lopen om uiteindelijk net voor hem te eindigen. Na afloop van de wedstrijd hebben we er met onze trainer en zijn vrouw vor dem Historischen Rathaus noch einer getrunken.





Smaakt prima met van links naar rechts Benno Aversteeg, Robert Temming, Heinrich Baumer en Geert Wevers

Geen opmerkingen: