zondag 3 juli 2011

Trail de Semois - Zondag, de dag van vertrek

Henrie Drenthel, de organisator van de trip naar de Ardennen 
Na een gezellige en gelukkig niet zo'n koude zaterdagavond, waarbij de muziek tot diep in de nacht blijft doorspelen, heeft iedereen van een veel betere rust genoten dan in de eerste nacht. Een trail aangevuld met wat extra vocht doet blijkbaar wonderen en bevorderd de slaap. Net na 7.00 uur word ik wakker doordat Wim en Jan al met de rommel aan het opruimen zijn en direct er na doorgaan met het afbreken van de grote tent. Een uur verder is alles netjes opgeruimd en staat ons een lekker ontbijt te wachten in het gloednieuwe gebouw van de X-Cape.

Net naar 9.00 uur rijden we alweer in de richting van ons eigen land en precies op de grens van België en Duitsland wordt er nog een koffiestop gehouden. Na deze pauze begin ik achter in de camper aan mijn verslag te schrijven en voordat ik er erg in heb, rijden we in de buurt van Hxfcnxe een Rastplatz op. Even de benen strekken, wat frisse lucht happen en op naar Aalten waar we om 13.45 uur arriveren.

Een boeiende en prachtige reis zit er op en ik wil al mijn mede reizigers bedanken voor een fantastische driedaagse in de Ardennen. Het was soms Back to the Basic maar zoals ik er nu over denk wil ik in de komende jaren nog wel eens een trail lopen en dan mag de afstand best tussen de 20 en 30 kilometer zijn.
Mijn respect voor Henrie is alleen maar groter geworden en ik denk dat ik hem nu ook iets beter begrijp. 

Het draait niet altijd om de tijd maar ook om het genieten. Met een trail loop je altijd door een fantastische omgeving en of je er dan een uurtje langer over doet maakt dan niet uit. Ik wil Henrie dan ook bedanken voor het hele opzetten en organiseren van deze reis en hem alvast heel veel succes wensen voor de Trail du Mont Blanc, die in augustus plaats vind. Ga er maar eens aan staan, 96 kilometer lopen waar je 26 uur over mag doen, dat zegt al genoeg over de zwaarte van deze tocht!

Klik op de link voor de laatste foto's van deze reis

Geen opmerkingen: