zaterdag 23 juli 2011

Cayeux sur Mer (Fr) 4e Trail de la Baie de Somme 15 km - 1:23:19 - 7e Plaats M50

Op het strand, terug naar Cayeux sur Mer
Ik word vanmorgen wakker door het gekletter van de regen op ons chalet en het hevige onweer dat boven onze camping hangt. Ik hoop, dat het gauw over is want over enkele uren is de start van mijn eerste Franse wedstrijd dit jaar, de Trail de Baie de Somme. Wat wordt aangeduid als de baai van Somme is in feite de plek waar het zoete water van de trechtervormige riviermonding van de Somme en het aan eb en vloed onderhevige zeewater van het Kanaal elkaar ontmoeten.

Loop ik aan het begin van de maand mijn eerste trail in de Ardennen, vandaag staat er dus weer een trail op het programma. Toch zijn ze heel verschillend van elkaar. In België is er vooral wat hoogteverschil, vandaag is het strand, duinen en vlakke zandpaden waarover gelopen wordt.
Omdat ik niet precies weet waar ik moet starten ga ik vrij vroeg op pad. Op weg er naar toe wil ik even een foto van het plaatselijke gemeente naambordje maken maar dat had ik beter niet kunnen doen. Met het parkeren van de auto zak ik met de voorwielen zover in het mulle zand dat ik geen kant meer op kan. Dat heb ik weer en denk er over na hoe dit probleem het gemakkelijkste op te lossen is. Ik probeer hulp te zoeken door enkele auto's aan te houden en bij de tweede auto helpt mij een erg attente jongeman. In alle consternatie bedank ik deze Franse jongeman met de woorden "thank you very much" als ik door zijn hulp weer verder kan rijden.
In het dorpje Cayeux sur Mer, op ongeveer drie kilometer van onze camping, zie ik op de L'Esplanade enkele atleten en een vrij grote tent waar ik me in kan schrijven. Ik krijg een formulier voor mijn neus gedrukt met de vraag of ik er zelf mijn gegevens even op wil zetten en net als in Nederland val ik in de veteranenen 2 klasse. Ik krijg nummer 90 toegewezen en de start is gelijk met de 7 kilometer die zowel hardgelopen als gewandeld kan worden.
Direct na de start gaan we over de galets het strand een aantal keren op en af en lopen we verder in de richting van het dorpje Hourdel. Over het strand is het goed lopen en na zes kilometer verlaten we het strand om verder te gaan over allerlei paadjes in de richting van het dorpje Moliere. Vrij veel gedeeltes van de route ken ik al doordat ik er in de afgelopen dagen hardgelopen, gewandeld of gefietst heb. Precies op de helft van de route staat een drankpost en neem ik rustig de tijd om twee bekers cola te drinken.
Na ongeveer 10 kilometer komen we in de buurt van onze camping en slinger ik kris kras door een bos in de richting van het strand, waar ik de laatste kilometers samen met een vriendelijke Fransman loop. Na 1:23:19 uur heb ik mijn 15 kilometer er op zitten. Na de wedstrijd ontmoet ik nog enkele Limburgers en maak met hen even een praatje. Vader en zoon hebben meegedaan aan de 7 kilometer en de jongste van de twee valt zelfs in de prijzen. Hij wint een mooie grote beker en keert tevreden weer naar zijn vakantieadres terug.
Na de prijsuitreiking is er een verloting op startnummers waar één van de gelukkigen zelfs met een Garmin 405 naar huis gaat, een ander wint een hemdje dat drie maten te klein is!
Klik op de link voor de foto's
De wielsporen van mijn vastzittende auto zijn goed zichtbaar
Nederlanders kom je overal tegen
Een pittig parcours om over te lopen
Bram, dit keer als fotograaf
Daar sta je dan met je gewonnen prijs
Samen met de Fransman Pierre Robert

Geen opmerkingen: