vrijdag 25 juli 2008

Dinard Mini Marathon des Sables 10 km – 47,50 min – 9e Plaats

Leuke aanmoediging op het strand in Dinard
Voor de vrijdag hebben ze prachtig weer voorspeld en lijkt het ons leuk om een dagje in Dinard naar het strand te gaan. Daar aangekomen blijkt het weer toch wat tegen te vallen en ben ik samen met Tom eens de stad ingelopen.

Bij het Office du Toerisme kom ik erachter dat er die zelfde avond op het strand, Place de l’Ecluse, een hardloopwedstrijd zal zijn. Een officiële medische verklaring hoeft niet overlegd te worden, dus de perikelen van vorig jaar in de Jura blijven me bespaard. Tien rondjes van een kilometer moeten er afgelegd worden en hiervan gaan er iedere ronde 200 meter over de Promenade du Clair-de-Lune en de rest over het strand.

Rond kwart over zes zijn Tom en ik terug op de boulevard en schrijf ik me in het gebouw naast het casino in. Ook staan er meerdere luxe hotels en enkele droomvilla’s. Een prachtige omgeving om eens een wedstrijd te lopen. De inschrijfkosten van twee euro zijn laag en ik loop me een beetje op het strand in. Om tien over zeven loopt iedereen in de richting van het strand en word er met de schoen een startstreep getrokken. Er wordt in het Frans uitgelegd om welke vlaggen, boeien en pionnen we moeten lopen en ik kijk de andere Nederlandse deelnemer aan die hetzelfde denkt als ik.

Na het startschot van de Mini-Marathon des Sables heb ik me voorgenomen om rustig te lopen en ik vind het op het strand ook erg zwaar lopen. Tom heeft een mooie aanmoediging in het zand geschreven en iedere keer dat we het strand afgaan, moeten we een trap met 28 treden beklimmen. Dit hakt er in het verloop van de wedstrijd ook wel in. Na 47 minuten en 50 seconden kom ik voor de tiende en laatste keer over de streep en later blijkt dat ik de kilometers allemaal iets meer dan een minuut langzamer heb gelopen dan mijn laatste tien kilometer wedstrijd begin juli op de weg in Drevenack in Duitsland.

foto’s van de Mini-Marathon des Sables (foto’s Tom Wevers)

Prachtige omgeving om te lopen

Geen opmerkingen: