dinsdag 22 juli 2008

Training in Saint-Malo (Frankrijk)

In Saint-Malo
Afgelopen zaterdag zijn we op ons vakantieadres in Bretagne aangekomen en op de dinsdag erna trek ik voor het eerst mijn hardloopschoenen aan. Ik heb de afgelopen dagen de omgeving een beetje verkend en ik besluit om naar de stad Saint-Malo te lopen.


Even voor half negen s’morgens vertrek ik vanaf een camping die nog grotendeels in rust is en na ruim zeven kilometer zie ik de hoge granieten muren waarachter de piratenstad ligt. De "intra muros" of "ville close" zoals de stad genoemd wordt is het werk van begenadigde restaurateurs. Het monnikenwerk was nodig geworden nadat in augustus 1944 rond 80% van de huizen was verwoest omdat het door de geallieerden was gebombardeerd om een Duits garnizoen uit te schakelen.

Net voor de oude binnenstad vertrekken de veerboten naar de kanaaleilanden Jersey, Guernsey en Sark en is er ook een directe verbinding met Groot-Brittannië. Even verder vertrekken drie Belgische marineschepen naar hun thuishaven Zeebrugge en deze schepen mochten we de dag ervoor nog bezichtigen. Erg leuk om daar eens een kijkje op te nemen.

Door de hoofdtoegang tot de stad de Porte Saint Vincent, loop ik de stad binnen en vind ik het tijd om een lekkere kop koffie bij Narily Tans bar te gaan drinken. Een buitenlandse toeriste die naast me zit wil wel even een foto maken. Na een kwartiertje loop ik verder en ga bij de poort een trap op die naar de stadswallen leidt. Ik kom bij het Fort National, een granieten fort dat op een rots ligt en dat ik zondag nog per mountainbike over het strand heb bezocht. Vandaag slaat het water tegen de stadswallen aan en zou ik een waterfiets nodig hebben om er weer te kunnen komen.

Langs het Chateau, dat tegenwoordig dienst doet als stadhuis en de Cathedraal Saint-Vincent bezoek ik nog even de plaatselijke bakker voor een heerlijk Frans broodje en loop ik via de zuidkant de stad weer uit. Onderweg zingt een Frans koor me nog met zeemansliederen tegemoet en na twee en een half uur en ruim 18 kilometer ben ik weer terug op de camping.   

foto’s van Saint-Malo
Een kop koffie bij Narily Tans bar

Geen opmerkingen: