donderdag 24 juli 2008

Training in Quelmer (Frankrijk)

De prachtige omgeving van Quelmer
Mijn zwager Henk en zijn zoon Maurits en Merle en Bram willen op donderdagavond op de mountainbike naar het strandje in Quelmer fietsen om te kijken of ze wat Sint-Jakobsschelpen kunnen vinden en dit is een mooi klein afstandje om mee te gaan.


Na zo’n 1500 meter loop ik langs het Labyrinthe du Corsaire, een doolhof door de ma:isvelden van 11 hectare groot en ze presenteren zich als de grootste van Europa. Erg druk is het er niet meer.

Een kleine kilometer verder volg ik het bordje Chantier Laval en kom hier in een wereld die stil lijkt te hebben gestaan. Het heeft hier wel wat weg van een botenkerkhof. Vele vergane boten liggen op het droge strand. Ik heb er nog even in gekeken maar ik denk dat de bemanning zich op tijd in veiligheid heeft kunnen brengen. Ik loop de weg verder naar het westen en op een gegeven moment gaat deze over in het water. Hier kom ik de anderen weer tegen en maak nog een aantal foto’s.

Een half uur later ga ik terug en neem bij het Labyrinthe du Corsaire een andere afslag en wordt mij door een paar Spanjaarden nog naar de weg gevraagd. Ik zal er al wel aardig op zijn Frans uitzien maar helpen kan ik ze niet!

foto’s van de training in Quelmer

Geen opmerkingen: