dinsdag 29 juli 2008

Training van Dinard naar Saint Jouan des Guerets (Frankrijk)

Met schoonzus Annemarie in Dinard
Mijn schoonzuster Annemarie biedt mij aan om mij met de auto af te zetten in Dinard en daar maak ik natuurlijk dankbaar gebruik van.


Ik loop van hieruit helemaal langs de kust terug en kom kliffen, kreken, kleine havens en luxueuze villa’s tegen. Ik ben al gauw bij het Pointe du Moulinet en van hieruit heb je een prachtig uitzicht over zee op Saint-Malo. Even later kom ik op de Promenade au Clair de Lune en hier lijken de pittoreske villa’s aan de rotsen te zijn opgehangen. Een erg mooi en imponerend gezicht. Soms is het pad nog geen meter breed en is het goed uitkijken waar je loopt.

Na ruim acht kilometer loop ik op een 750 meter lange stuwdam uit de jaren zestig van de 20e eeuw. Het is een onderdeel van de eerste energiecentrale op basis van het getij en het verbindt Saint-Malo met Dinard door middel van een brug. De grootste getijdencentrale ter wereld, produceert veel stroom tegen lage kosten en kan een stad van 300.000 inwoners van stroom voorzien.

Als ik de brug over ben is het goed opletten omdat er constant auto’s met 70 km/uur langs mij heen rijden. Een kilometer verder ben ik gelukkig weer op rustige wegen belandt en kom ik na ruim 14 kilometer weer bij de camping aan. Mijn laatste training in Frankrijk zit er op!

foto’s Dinard-Saint Jouan des Guerets

Geen opmerkingen: