woensdag 12 november 2008

Training in het Goor

Prachtig loopweer
Om kwart voor twaalf parkeer ik op deze woensdagmorgen mijn auto bij camping Goorzicht in Dale voor een heerlijke rustige duurloop door de natuurgebieden het Aaltense Goor, de Wolboom en de Vennebulten. Deze gebieden liggen in de driehoek Aalten-Lichtenvoorde en Varsseveld. Het is prachtig loopweer en sinds hier begin dit jaar acht windmolens geplaatst zijn heb ik er nog niet veel gelopen.


De Hagenwind is het eerste windmolenpark in Oost-Nederland en het grootste park buiten de kust- en polderregio’s. Ondanks de geringe hoeveelheid wind in dit gedeelte van het land zijn zij samen goed voor 35- tot 40 miljoen kilowatt elektriciteit per jaar. Dat is voldoende om zo’n 10.000 huishoudens in de regio van groene stroom te voorzien.

Als ik onder de ronkende bladen van de windmolens door loop, bedenk ik me dat het toch wel jammer is dat deze windmolens in zo’n mooi natuurgebied geplaatst zijn. Maar we moeten met de tijd mee en er zullen ook mensen zijn die daar anders over denken. Veel mensen kom ik tijdens mijn training niet tegen en als ik even later weer tussen de weilanden door loop, staan op ongeveer honderd meter afstand van mij twee herten in de wei. Het is een mooi gezicht en op één van de foto’s (nummer34) heb ik nog een hert kunnen vereeuwigen.

Na bijna anderhalf uur ben ik weer terug bij camping Goorzicht en heb ik dertien kilometer gelopen. Dat is bijna zeven minuten per kilometer, erg rustig dus maar het is inclusief foto’s maken. Deze trainingen gaan mij dan ook absoluut niet om de snelheid maar veel meer om te genieten van de prachtige omgeving.

fotoalbum
Windmolenpark De Hagenwind

Geen opmerkingen: