zaterdag 29 november 2008

Sint Nicolaasloop in Bunschoten

Hoi, hierbij een kort verslagje van de Sinterklaasloop in Bunschoten.

Zaterdag morgen 29 november, het  is 07.00 uur. De wekker gaat. Oef, dat is vroeg. Maar ja ik heb er zelf voor gekozen. Op naar Bunschoten om daar een 15km te lopen. Deze keer wat verder weg. Dit omdat ik op 7 december helaas niet kan om de Montferlandrun te lopen. De organiserende vereniging Quo Vadis (waarheen gaat gij?) heeft een erg  fraai clubgebouw aan de rand van Bunschoten.

Om exact 11.00 uur worden we weggeschoten door de goedheiligman zelf. Daar gaan we. Eerst ruim 1.5 ronde om het voetbalveld van de plaatselijke club en dan de Eempolder in. Al heel snel realiseer ik me dat dit wel eens een heel saaie wedstrijd kan gaan worden. Een kopgroep van een man of 10 is er al snel vandoor. Het heeft geen zin om daar proberen bij te komen. Het gaat al hard genoeg. Jammer dat er nu niet iemand bij me in de buurt loopt. Even later kom ik een vent achterop. Ik stel voor om samen kop over kop te lopen. Even later komt de eerste dame ons achterop en gedurende een 3-4 km kunnen we samen lopen. Daarna valt het groepje uit elkaar. De dame geeft gas en de andere man moet gas terugnemen. Dan maar alleen.

Intussen hebben we de eerste 5km in 20,45 min. gelopen. De volgende 5 km gaan in iets meer dan 21 min. Ik heb nu 41 min en 49sec. gelopen. We passeren een verversingspost. Ik denk niet dat ze vandaag veel klandizie hebben, of het moet nog zijn van de latere gestarte 5 en 10 km lopers. De laatste 5 km zijn niet de gemakkelijkste. Omdat je alleen loopt en toch vermoeid raakt is het tempogevoel een beetje weg. En constant op je klokje kijken is ook niet verstandig. Komt nog bij dat het landschap gewoon oersaai is. Zover je kijken kunt weilanden met zo hier en daar een boerderij. Het is maar goed dat het mistig is want dan kun je je afvragen of het daarachter misschien leuker is. Afijn kiezen op elkaar. Ik haal flink wat 5 en 10 km lopers in (die waren later gestart). Dat geeft me moed. Gewoon van de een na de ander te springen en proberen te verschalken. Nog een klein stukje over het voetbalveld en we zijn er.

Tijd 1u 3min en 48 sec. Ik durf het hier bijna niet te noemen….maar zo snel heb ik een 15km nog nooit gelopen.

Schreef ik vorige week nog dat ik ernstig twijfel in het bestaan van Sinterklaas, vandaag wist ik het weer. Hij bestaat toch…

Gerrit Heersink


Geen opmerkingen: