zaterdag 15 november 2008

3e 3dNb Cross in Aalten 5 km – 18,25 min – 1e Plaats M40

De start van de vijf kilometer
Vandaag staat de derde en voorlaatste Novembercross op het programma en rond tien uur vanmorgen ben ik al van huis gegaan omdat het mijn beurt was om grensrechter te zijn bij de voetbalwedstrijd AZSV C1-Orion C1(uitslag 1-1), het team waar Bram in voetbalt.

Direct na de wedstrijd ben ik via het Loohuisbos in de richting van de Ringkamp gelopen en kom er net voor de start van de xc3xa9xc3xa9n kilometer aan. Het is er gezellig druk en ik voel me een stuk beter dan vorige week, toen ik erg verkouden was. Ik ben aan het denken hoe ik mijn race zal indelen omdat ik in het klassement maar vier seconden voor sta op de nummer twee Godfried Wopereis. De laatste Novembercross kan ik niet meedoen en daarom besluit ik om erg hard weg te gaan. Het wordt dan waarschijnlijk een mooie wedstrijd of de verzuring slaat keihard toe.We zien het wel.

Aan het eind van het bouwland bij het bordje van de twee kilometer klok ik een erg snelle tijd van net onder de zeven minuten. Dat gaat goed en zo gauw we een eind verder weer de harde weg opgaan, zie ik dat Godfried ruim honderd meter achter me loopt. Dat geef ik niet meer uit handen en ik finish in een prachtige tijd van 18,25 minuten, bijna een halve minuut voor mijn concurrent. Na mijn eerdere tijden van 19,00 en 18,54 minuten is dit een mooie verbetering.

Om winnaar van het klassement te worden moet Godfried volgende week een tijd van 18,37 minuten lopen. Het zal niet gemakkelijk zijn maar misschien heeft hij dan wel net zulke goede benen als ik vandaag had. Toch zijn we het er beide over eens dat het dit jaar een mooie strijd is tussen ons tweeën, een strijd die nog steeds niet beslist is en nog beide kanten op kan. Over een week weten we meer!

Tom liep precies anderhalve minuut sneller dan vorige week en deed 22,31 minuten over de vijf kilometer.

Godfried Wopereis in actie op de vijf kilometer

Geen opmerkingen: