donderdag 2 juni 2011

Trainingsloop op Hemelvaartsdag

Van links naar rechts: Anky Bruil, Inez Balke, Rianne Fokkers, Henk Lammers, Andre Bleumink, Rob Roelofsen, Katja Demkes, Heidie Jentink, Benno Aversteeg, Geert Wevers, Martin Hengevelt, Marco van Rijs, Marieke Prinsen, Eric Demkes en Paul Stortelder. Gerrit ter Haar is net terug gelopen naar het beginpunt!
Heerlijk een vrije dag denk ik als om kwart voor zes de wekker gaat. Ik kijk naar buiten en de zon laat zich al zien. Na het ontbijt komen de eerste fietsers al aan en op 't Slaa halen we nog een groepje op. Ruim voor zevenen zijn we bij Marieke waar de meeste atleten even later ook aanwezig zijn. Toch missen we er nog één maar later blijkt dat hij aan de Veldweg in plaats van aan de Velsdijk heeft gestaan. Kan gebeuren maar gelukkig is hij er!

Tien minuten later dan gepland gaan we op weg en lopen na enkele kilometers de groene grens over en gaan op bezoek bij onze Oosterburen in Duitsland. Het is op wat vogels na nog akelig stil en mensen zien we al helemaal niet. Voor één van de atleten ligt het tempo net iets te hoog en hij loopt weer terug na het vertrekpunt.

Op de Hagtweg in IJzerlo lopen we ons eigen land weer binnen en komen even later de moeder van Evelien Hillen tegen, die wel een groepsfoto wil maken. "Bunt jullie van AVA'70 moar woar is Evelien dan want ze wol ook gaon lopen en ik mos op her hundje passen"? Ja een goede vraag maar wij kunnen er geen antwoord op geven.

Bij het vliegermonument slaan we links af. Hier stortte op 26 juni 1943 een Engelse bommenwerper neer en kwamen vijf van de bemanningsleden om. Slechts twee vliegers overleefden de crash, zij raakten beiden in Duits gevangenschap en keerden pas na de oorlog weer naar hun vaderland terug. Een kunstwerk met daarop de gebroken vleugels staat symbool voor de missie van deze vliegers: Vliegen voor de vrede.

Langs de Keizersbeek beginnen we aan onze laatste kilometers. Er zijn er enkele bij die nog nooit 15 kilometer hebben gelopen maar ze doen voor de anderen niets onder. Bij terugkomst heeft Geert, de man van Marieke, de koffie al klaar staan en de broodjes gesmeerd. Na het nuttigen hiervan fietsen we weer in de richting van het dorp waar we even na half tien weer arriveren. Het is toch erg lekker om de dag zo te beginnen! 

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum
Net weer terug op Nederlands grondgebied
Het vliegermonument in IJzerlo
Wat moet je anders?

Geen opmerkingen: