zondag 12 juni 2011

Verslag van de 4e Keppelrun in Hoog Keppel

Jos Slutter uit Varsselder
Keppelrun prooi voor Martin Lauret

Door Benno Stevering

HOOG-KEPPEL – De vierde Keppelrun werd zondagmiddag een overwinning voor Martin Lauret op de tien kilometer. Het parcoursrecord van Wouter Gijsberts uit Doetinchem bleef zowel op de tien als op de vijf kilometer intact. De 39-jarige atleet uit Rheden werd afgelopen januari voor de  vierde keer aan zijn achillespees geopereerd. Met een eindtijd van 34.05 minuten wist hij zijn vierde wedstrijd na de operatie succesvol af te ronden. ‘’Vanaf de start liep ik solo richting finish. Ik had verder geen tegenstand. Vijf weken na mijn laatste operatie heb ik de training weer hervat. Dit is mijn derde wedstrijd nu. Bij de Stuwbeekloop in Oosterbeek werd ik tweede achter Jay Sauer. Onlangs won ik de Vestloop in Alkmaar met een tijd van 33.20 minuten. Deze winnende tijd van 34 minuten is nu voor wat ik waard ben op het moment. Een uitstekende graadmeter. Ben wel blij dat ik het weer snel heb opgepakt. Ik zal nu zo’n zes maal per week trainen. Maar meerdere malen per dag trainen laat ik achter me.  Dit is inderdaad terecht een supermooi en snel parcours met relatief weinig bochten en erg mooie wegen en bospaden. De temperatuur was vandaag goed met weinig wind. Vijf kilometer vind ik te kort.

Over twee weken loop ik mee in Zutphen bij de Stadsloop. En half juli is er nog een leuke loop in Voorthuizen. Ambitie om me met de absolute top te meten is er op dit moment nog niet. Het is eerst belangrijk om lekker te trainen. Verder richt ik me in het najaar nog op het NK halve marathon en de Singelloop te Breda. ‘’  Lauret, werkzaam bij defensie op Schaarsbergen, was in 2009 nog Nederlands Kampioen op de tien kilometer met 28.50 minuten. In de voorbereiding op de marathon moest hij stoppen vanwege achillespeesproblemen. Inmiddels is de drive er weer. Lauret bekijkt per week hoe het gaat.
In de achtervolging was het Freddy Dekker uit Lichtenvoorde die op enige achterstand tweede werd in 37.09 minuten. ‘’Ik had al een jaar lang last van een slepende blessure. Tijdens de loop ondervond ik een beetje last van de maag. Onderweg ging het best goed. Gerton Prinsen uit Eibergen kwam steeds meer dichterbij. In de slotfase had ik nog energie over waarmee ik nagenoeg dezelfde tijd als vorig jaar liep.’’ Prinsen werd derde in 37.18 minuten, gevolgd door Jorik Huizinga uit Pannerden in 37.32 minuten. Martin Gotink uit Wehl liep zijn wedstrijd alleen en werd vijfde. Hij  gaf aan de afgelopen periode lekker te hebben doorgetraind. Dat uitte zich in een tijd van 38.12 minuten.

Esther Lauret uit Rheden liep superieur bij de vrouwen. Zij won in een goede tijd van 40.09 minuten. Triatlete Marian van Hilst werd vierde dame achter triatlete Grada Boschker (Zelhem), marathonloopster Mariette ten Bokkel (Hengelo-Gld) en winnares Esther Lauret uit Rheden. Van Hilst werd afgelopen seizoen Nederlands Kampioene triatlon in de categorie 45 plus in Almere. Ten Bokkel gaat wederom straks bij het NK marathon voor een podiumplaats. Grada Boschker zoekt het in het extreme bij de lange triatlon van Regensburg.

De vijf kilometer werd een zege voor de jonge Frank Futselaar uit Westervoort. Futselaar enthousiast: ‘’Nu het voetbalseizoen is afgelopen kan ik weer wat meer wedstrijden doen. Na een rustige eerste kilometer wist ik na 2 kilometer te versnellen. Ik heb verder ontspannen gelopen en gekeken hoe het ging.’’  Remi Rondeel van survivalgroep Jan in ’t Touw en Argo werd tweede. ‘’Ik had hier nog nooit gelopen. Frank Futselaar versnelde zo hard en ik kon niet mee. Sinds vier jaar loop ik wedstrijden.’’

Gerrit Dijkslag uit Aalten werd derde. Na 1,5 kilometer kreeg hij aansluiting bij de kopgroep die versnipperde na de versnelling van Futselaar. Dijkslag wist bij te blijven.  De laatste kilometer was een pittige op het mooie parcours. Er werd veel snelheid gemaakt.’’  Dijkslag ondergaat over twintig dagen een kaakoperatie. Jos Slutter uit Varsselder liep in de categorie vijftig plus naar een persoonlijk record met een tijd van 18.49 minuten. De winst bij de vrouwen op de vijf kilometer ging naar Mirthe Leloup uit Nijmegen die 19.40 minuten realiseerde.  Sfeermuziekbandjes maakten het evenement rond de Keppelrun met een goed bezet veld tot een groot succes. 

Geen opmerkingen: