zondag 7 oktober 2018

Eerste plaats voor Cindy Brusse bij Crosstriathlon in Lichtenvoorde

Cindy Brusse
Zondag was de crosstriatlon van Lichtenvoorde. Afgelopen week bedacht ik me dat ik er wel zin in had en schreef me op de sluitingsdatum alsnog in. De afgelopen 2 jaren heb ik ook meegedaan met dit recreatieve evenement waarbij de leuke punten (parcours en sfeer) de mindere punten (uitslagen bekend na 1 week en logischerwijs dus ook geen prijsuitreiking) overheersen. Mijn mountainbike had ik 2 weken geleden ingeruild bij Theissen tweewielers voor een fijne cyclocrosser. Het niet al te ingewikkelde crossparcours, leek me ook wel te doen met een cyclocrosser. Voor de zekerheid vorige week toch maar even het parcours geoefend en dat ging prima.

Om 10.00 was de 1e startserie en elke 20 minuten gingen er 20 enthousiastelingen van start. Na flink uitgeslapen te hebben was het voor mij om 11.40 tijd om in de laatste serie te starten. Na 500m gezwommen te hebben in 6.54 ging ik op pad voor 20km zand, asfalt, grindwegen en een keer hobbelen langs de slootkant. Gelukkig zat zo’n stuk er maar 1x in, want dat wordt je wel zat zo zonder vering. Na een paar km werd me duidelijk dat dit niet het parcours was van de afgelopen 2 edities. 1x heb ik even stilgestaan bij een onduidelijke pijl. Waar moest ik nu naar toe? Gokken dus en gelukkig was het een goede gok! Verder had ik mazzel met de 3 spoorwegovergangen. Er kwam 3x geen trein aan! Ik heb er wel 1 gezien, maar toen was ik nog op een paar honderd meter afstand en daar hoefde ik ook niet het spoor over!
De route leidde me naar het Crossterrein van de Schans. Oh jee, zou het hier technisch worden? Fjew, gelukkig niet! Uiteindelijk ging het laatste stuk door Lichtenvoorde en toen hup de wisselzone in. Daar mocht je fietsen tot je bij je loopschoenen was en dat dus ook gedaan. Het gemiddelde was 27.3 km/u en ik vond dat een hele nette snelheid in tegenstelling tot Dennis die het wel een beetje tegen vond vallen. Vervolgens de afsluitende 5km hardlopen afgesloten in 21.14. De eindtijd was 1.12.46 en bijna 3 minuten sneller dan vorig jaar. Maar ja, door het geheel andere fietsparcours was het natuurlijk onvergelijkbaar geworden.

Mogelijk heb ik deze crosstriatlon voor de 3e keer gewonnen en waarschijnlijk is de jongen die in mijn baan zwom en na ongeveer 1.07.05 over de finish ging de 1e heer. Over 1 week zullen we het waarschijnlijk weten.

Klik hier voor de uitslagen

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: