zaterdag 6 oktober 2018

Uitslagen van de 16e Kustmarathon in Zeeland

Jan te Brake
Het eerste weekend van oktober staat Zeeland in het teken van de Kustmarathon Zeeland. 42195 meter klimmen en dalen langs de kust, afzien langs een bruisende Noordzeekust met de wind in de haren, opstuivend zand en zout op de lippen, fantastische vergezichten met lieflijke plattelandsdorpjes. Met andere woorden: de moeite meer dan waard.

Kustmarathon Zeeland is inmiddels een marathonbegrip in het hardloopcircuit. Maar er is meer. Een sportweekend waarin jong en oud op diverse manieren in actie komen. Ruim 10.000 sporters uit binnen- en buitenland komen in actie tijdens de LadiesRun, Light Kustrun, Minimarathon, MTB Toertocht en Wandelmarathon.

Alle wedstrijdonderdelen maken gebruik van het prachtige, maar zware Kustmarathonparcours. Het water, strand en de duinen zijn altijd dichtbij. Een unieke ervaring: de Kustmarathon Zeeland beleef je!

Gisteravond stonden Frank en Julia Roos aan de start van de Light Kustrun en liepen de 11.5 kilometer in een tijd van 1:06:50 uur. Vandaag hebben Niek Kleinhesselink (3:41:06) en Jan te Brake (3:52:40) de Kustmarathon volbracht, een prachtige prestatie op één van de zwaarste marathons van Nederland.

Klik op de link voor de uitslagen



Niek Kleinhesselink

Geen opmerkingen: