vrijdag 12 oktober 2018

Verslag van de 6e editie van het Safari Joggen

Na 10,13 km joggen/wandelen kwam er een eind aan deze mooie Safari-route
Safari-joggen op de Hoge Veluwe

Vanochtend om 6.45 uur was het dan eindelijk zover: Op weg naar Groenendaal (Hoge Veluwe) om te gaan Safari-joggen, onder leiding van Geert Wevers. Met 10 personen stonden we allemaal klaar in donkere loopoutfit, want dat was de afspraak en stond duidelijk vermeld in de aankondiging van deze loop. Andre Bruil trok zich hier niets van aan en schitterde in het fluorescerend geel. Niets mis mee, maar of het loslopend wild dat zou accepteren was nog maar de vraag. Grote verrassing was dat Dirk Vreeman speciaal voor deze gelegenheid zijn camper had meegenomen, inclusief broodjes, luxe vleeswaar, koffie, fruit en allerlei gezonde sapjes voor na afloop. Het was nu al feest! Na een uurtje rijden parkeerden we de auto, camper en heette Geert ons welkom.

Officieel mochten we pas bij zonsopkomst (7.58 uur) het bos in, maar omdat Geert ons als ongeduldige hardlopers niet tegen kon houden, vertrokken we stiekem toch iets eerder. Vrijwel meteen spotte we een aantal reeën. Frank was zeer goed voorbereid en had een verrekijker meegenomen. Ook om uiteraard het verschil te kunnen zien tussen een ree en een wolf, want ook de wolf kan mogelijk nu toegevoegd worden aan het lijstje van gesignaleerde dieren. Maar gelukkig of juist helaas...De wolf hebben we niet gezien. Wel een aantal wild-plassers.

Al joggend liepen we een paar kilometer verder en kwamen we in het gebied van de Schotse Hooglanders en hun kalfjes. Rechts in de wei de stieren met hun hoorns en links in het bos de schattige kalfjes, ik schat zo’n 20 stuks. Andre durfde het aan om met zijn felgele shirt dichtbij zo’n stier te gaan om even “rustig” een foto te maken. Dat ging goed. Al joggend maakten we weer een aantal meters, in de hoop nog een aantal zwijntjes tegen te komen. Waarschijnlijk door al het geklets hadden de dieren zich goed verstopt. Wel waren we erg onder de indruk van een tweetal modderpoelen en een diversiteit aan paddenstoelen. Het joggen werd ingeruild voor wandelen, zodoende konden we nog meer genieten van de natuur en het fijne zonnetje.

Na 10,13 km joggen/wandelen kwam er een eind aan deze mooie Safari-route, waarbij het aantal gesignaleerde dieren deze keer ietwat beperkt is, maar dat mocht de pret niet drukken. En bij terugkomst was het letterlijk weer feest, zelfs aan de slingers was gedacht! Evelien had speciaal voor deze gelegenheid een heerlijk verantwoorde appeltaart gebakken en samen met de catering van Dirk was het dubbel en dwars genieten. Geert bedankt voor het organiseren en dat je ervoor gezorgd hebt dat we weer heelhuids zijn terugkomen. Het was een prachtige ochtend.

Groeten,

Denise van der Donk
Dirk en Evelien, de mensen van de catering

Geen opmerkingen: