donderdag 25 juli 2019

5 tips voor hardlopen op vakantie

Hardlopen tijdens je vakantie is niet alleen een goede manier op je conditie op peil te houden maar ook de perfecte manier om de omgeving te verkennen
Hardloopschoenen passen prima in je handbagage.

Twijfel jij of je je hardloopschoenen wel of niet in je koffer moet stoppen? Na deze tips niet meer, want volgens ons is er niets mooier dan hardlopen op vakantie!

Hardlopen tijdens je vakantie is niet alleen een goede manier op je conditie op peil te houden (en misschien wat extra vakantie-calorieën te verbranden) maar ook de perfecte manier om de omgeving te verkennen. Wij geven je 5 tips om te blijven lopen op vakantie:

1. Zoek van tevoren al naar mooie routes
Google Maps, de Runtastic app en Strava helpen je de mooiste routes te vinden in de buurt van jouw vakantiebestemming. Stippel je route van te voren uit in Google Maps en neem je telefoon mee om niet te verdwalen. Google ook eens naar bekendere rondjes onder de locals, of beter nog: meng je ter plekke tussen de lokale lopers. Connect met andere hardlopers en volg elkaar voor wat extra motivatie tijdens je looprondjes met de Runtastic app van adidas. In de Strava app kun je ook vinden welke routes in de omgeving populair zijn (zoek op segmenten). Een aantal routes zijn zelfs te downloaden op Strava, dus echt: verdwalen is nergens meer voor nodig.

2. Neem de juiste hardloopkleding én -schoenen mee
Bedenk je welke weersomstandigheden en routes je op je bestemming zal tegenkomen. Ga je naar een warm land? Luchtige kleding is dan prettig, maar een petje tegen de felle zon evengoed! Daarnaast zijn de paden in het buitenland vaak lang niet altijd zo stabiel en vlak als op jouw vaste asfaltrondje. Denk daar aan bij het kiezen van je hardloopschoenen. Een schoen als de adidas Pulseboost HD bijvoorbeeld, is gemaakt om een vreemde stad gemakkelijker te ontdekken. Hij biedt meer grip en demping dan reguliere hardloopschoenen wat perfect is voor gladde steegjes, lange trappen en drukke boulevards. En mocht je indruk willen maken: hij ziet er nog goed uit ook.

3. Neem drinken en geld mee
Zeker in warmere gebieden kan het slim zijn wat water mee te nemen onderweg. Ook contant geld meenemen kan verstandig zijn, mocht je onverhoopt verdwalen, eten willen kopen of terug willen met een taxi of een bus.

4. Ga vroeg!
Ga op tijd je bed uit en verken de omgeving nog voordat de toeristen erop uit trekken. Vroeg je bed uitgaan heeft niet alleen als voordeel dat het een stuk koeler is én je de rest van de dag nog andere activiteiten kunt plannen, je hebt een grote kans dat je lekker in je eentje kan genieten van het mooiste uitzicht in het mooiste ochtendlicht.

5. Neem je telefoon mee
Een telefoon is geen overbodige luxe als je gaat lopen in het buitenland. Niet alleen omdat je iemand kan bellen als er iets is, je GPS kan checken als je de route niet meer weet, maar ook omdat je onderweg waarschijnlijk prachtige foto’s kunt maken van plekken waar je anders niet was gekomen. De bekende Instagramfoto van je hardloopschoentjes voor je city run mag hier ook zeker niet ontbreken! (bron)

Geen opmerkingen: