woensdag 10 juli 2019

Ibrahim & Farhaan,18 en 15 jaar en afkomstig uit Groenlo

Ibrahim en Farhaan
Ibrahim en Farhaan blikken terug op een jaar vol veranderingen 

Ibrahim In de afgelopen 12 maanden is er in mijn leven heel wat gebeurd. Ik verhuisde van Groenlo naar Vorden, waar ik tijdelijk bij Doetse en Jacqueline woonde, die mij in een hectische periode liefdevol en belangeloos opvingen. Daarna verhuisde ik van Vorden naar Zutphen, waar ik op kamers woon. Daarnaast heb ik afscheid genomen van mijn trainer Herman IJzerman. Bij AV Hanzesport miste ik atleten die sneller en beter lopen dan ik. Dat heb ik nodig om me te verbeteren, dus maakte ik met mijn in mijn hart de beslissing over te stappen naar Honoré Hoedt. Daar ben ik goed opgevangen. Ik voel me welkom en er trainen ontzettend goede atleten. Ik woon nu ruim 5 jaar in Nederland en inmiddels ben ik zelf ook trotse Nederlander geworden. Kaas, drop en pindakaas vind ik heerlijk om te eten, ik kom op tijd op mijn afspraken en ik houd me (meestal) aan alle regels die de overheid heeft verzonnen. Ik vind het nog wel steeds erg maf dat de Nederlandse bevolking met mooi weer massaal naar het strand toe gaat om in de zon te gaan liggen. Wij Afrikanen zoeken juist dan de verkoeling op! En als je een stuk grond hebt, dan moet je de gemeente vragen of je daarop mag bouwen. Waarom? Het is toch jouw grond! 

In Nederland zijn de mogelijkheden om te trainen fantastisch. Mede daardoor heb ik in februari 2019 een mooi PR gelopen op de 10 km. Voor mij is dit tot nu toe een hoogtepunt geweest. De komende maanden ga ik hard trainen en ervoor zorgen dat ik mijn concurrenten ga verslaan op het NK. Volgens richt ik mij op kwalificatie voor het WK 10.000 meter voor atleten onder de 20 jaar. Ondanks dat ik sinds vorig jaar een Zwarte Cross Talententuiner ben, kan ik helaas dit jaar niet naar de Zwarte Cross. Vorig jaar was ik bij de persdag, wat heel gaaf was, dus het lijkt me mooi om het festival mee te maken. Echter heb ik een vakantie geboekt naar Ethiopië met mijn vader rond die tijd. Farhaan Je hebt al kunnen lezen dat mijn broer, Ibrahim, verhuisd is. Dat betekende voor mij dat ik voortaan alleen mijn trainingen moest doen in en rondom Groenlo en ook alle treinreizen naar Zutphen alleen moest uitzitten. Dat vond ik lastig, veel alleen doen. Hij gaf me altijd tips en we maakten elkaar beter. Nu heb ik mijn draai er wel in gevonden. We gaan ieder ons eigen pad, op weg naar beter. Ik heb mijn gestelde doelen gehaald: 5km onder de 16 minuten en 1500 meter onder de 4.08 minuten lopen. Tijdens de Kramprun in Varsseveld liep ik 5km in 15.42 minuten, waar ik dolblij mee was! In Nijmegen liep ik mijn eerste 1500m in 4.04 minuten. De 800 meter onder de 2 minuten lopen, blijft nog een doel. 

Ik wil in 2019 mijn persoonlijke records verbeteren en Nederlands kampioen worden. Vorig jaar heb ik het NK gemist, doordat ik me te laat had inschrijven. Dit gebeurt me nooit meer. Na het baanseizoen, kwam het crossseizoen. Dit zijn veel wedstrijden die gelopen worden in het bos en door de modder. Spieren worden er sterker van en op die manier blijf je trainen. Ik heb belangrijke wedstrijden in Tilburg en Soest gewonnen, dus het was een goed seizoen. Met de 3e plek op het NK Cross was ik niet helemaal tevreden. Ondertussen heb ik geleerd dat ik me aan mijn eigen plan moet houden tijdens wedstrijden. Niet meegaan met anderen, want dat leidt me af verslechtert het resultaat. Komend seizoen ga ik keihard trainen en mijn best doen om mijn doelen te halen, met hier en daar wat afleiding… Zoals de Zwarte Cross! Vorig jaar was ik voor het eerst op de Zwarte Cross, wat mogelijk was doordat ik Talententuiner werd, en ik wist niet wat ik zag! Zoveel mensen, muziek, zand en zon. Hier heb ik mijn favoriete zanger/rapper ontmoet: Ronnie Flex. Dit jaar verheug ik me op optredens van Jonna Fraser, Bizzy en Sevn Alias. Ik zit nu een jaar bij de Talententuin en ben de mensen die me helpen erg dankbaar voor alle aandacht en hulp die ik van hen krijg.(bron)

Geen opmerkingen: