zaterdag 6 juli 2019

Ellewick (D) 6e Schützenfestlauf - 5 km - 21.44 min - 4e plaats M55

Bij het binnenkomen van Ellewick even met ons vieren op de foto
Bij de wedstrijden van AVA'70 zien we de laatste jaren steeds meer Duitse atleten. Veel van deze atleten komen uit Ellewick, net over de grens bij Zwillbrock. Deze jonge vereniging organiseert zelf twee wedstrijden per jaar, de Adventslauf in december en de Schützenfestlauf in juni. Daarnaast organiseren ze samen met AVA'70 al enkele jaren een trainingsloop, die het ene jaar in Aalten en het andere jaar in Ellewick plaats vind. 

Van de week op de training vroeg Wim Brinkman aan mij of ik zin had om mee te gaan en dat had ik wel. Nadat hij mij thuis opgehaald had, pikten we Theo Stronks en Ingrid van Zolingen bij het clubhuis van AVA'70 op. Toen we in Ellewick aankwamen was net het startschot gevallen van de 10 kilometer (4 ronden) en even later zagen we Roy Mengerink, Walter Vaags en Evelien Hillen voorbij komen. Eerstgenoemde moest na één ronde door een blessure helaas de strijd al staken maar de beide anderen atleten bouwden een gedegen wedstrijd op met weinig verval.  

Daarna was de start van de 5 kilometer (2 ronden) waar de andere AVA'70 leden aan mee deden, Groenloër Dirk-Jan Robbe maakte het club vijftal compleet. Gelukkig was het dit jaar niet zo heel erg warm en na enkele minuten komen zelfs de eerste regendruppels uit de lucht vallen. Veel is het niet maar heerlijk om in te lopen. Door de mindere trainingen is het bij mij de laatste tijd niet veel maar toch probeer je er altijd het beste van te maken. In 10.43 minuten kom ik na 2.5 kilometer door en ik kan dit tempo redelijk goed vast houden. Over de tweede ronde doe ik iets langer (11.01 minuten) en ben er eigenlijk best tevreden over.

Na afloop blijkt bij de prijsuitreiking dat onze Aaltense zustervereniging Loopgroep Zandloper de grootste deelnemende vereniging is en zij gaan dit jaar met een aantal vaatjes bier naar huis. Deze prijs heeft AVA'70 in het verleden ook al eens gewonnen en enkele weken daarna hebben we hierdoor nog een leuke en gezellige trainingsavond gehad. Het lijkt me een goed idee om dit het komende AVA '70 jubileumjaar maar eens proberen te herhalen. Wie gaat er mee?

Geen opmerkingen: