zondag 10 mei 2020

Zo lang moet je je wedstrijdschoenen inlopen

Je schoenen moeten minstens evenveel kilometers hebben afgelegd als je wedstrijd kilometers telt

Je hoort vaak dat je de hardloopschoenen voor een wedstrijd in moet lopen. Maar hoeveel kilometer moet je er dan op hebben gelopen? Te veel kilometers voordat je aan de start staat is niet goed, maar ze op de dag zelf nieuw uit de doos trekken ook niet. Dit is het advies als je nieuwe hardloopschoenen hebt en ze wil inlopen voor een wedstrijd:

Zoveel kilometer inlopen op nieuwe schoenen voor een wedstrijd
Je mooiste nieuwe schoenen bewaren voor de wedstrijddag? Niet doen. Je nieuwe loopschoenen kun je maar beter wel inlopen en zeker voor een wedstrijd. Een handige vuistregel is: Je schoenen moeten minstens evenveel kilometers hebben afgelegd als je wedstrijd kilometers telt. Natuurlijk zijn er genoeg lopers die het doen en er geen enkel probleem mee hebben: een wedstrijd lopen op spiksplinternieuwe schoenen. Maar waarom zou je het risico nemen?

Test je nieuwe schoenen op de te verwachten ondergrond
De schoenen waarin je je wedstrijd gaat lopen zouden aan de start dus liever niet helemaal nieuw moeten zijn. Het is echter ook niet de bedoeling dat alle dempende kwaliteiten al zijn verdwenen. Test bovendien vooraf je schoenen ook een keer in je wedstrijdtempo en op de ondergrond die je onderweg in de race gaat aantreffen. (bron)

Geen opmerkingen: