dinsdag 4 mei 2010

Uit de oude doos Bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen in 1975

Op de foto zijn onder andere zichtbaar: Jan te Brake junior en senior, Jan Raben, Tebroke, Henk Aalbers, Gerrit Krieger

Vanavond om 22.00 uur vertrekken we met ongeveer 30 lopers van atletiekvereniging AVA’70 en een aantal belangstellenden met de bus naar Wageningen. Om middernacht zullen we in die plaats het bevrijdingsvuur vanaf de eeuwige vlam naar Aalten brengen, waar we woensdagochtend hopen aan te komen.

Ook in 1975 werd het bevrijdingsvuur al door een aantal atleten uit Aalten in Wageningen opgehaald en onderstaand verslag stond toen in de regionale krant.

Twee AVA’70 atleten startten zondag om 24.00 uur in Wageningen met het bevrijdingsvuur, gevolgd door een bus van de firma Veldhuis, waarin nog dertien atleten en een aantal belangstellenden hadden plaatsgenomen.

De atleten wisselden elkaar om het half uur af. Tegen tien uur maandagmorgen arriveerden zij bij de DAF-garage, alwaar de waarnemend voorzitter van het Oranjecomite, de heer D.A.Obbink, hen begroette.

Voorafgegaan door de Christelijke muziekvereniging de Eendracht trokken de atleten naar de Markt, waar door de 12-jarige Jan te Brake de brandende fakkel aan burgemeester R.Faber werd aangeboden, die daarmee in Aalten het bevrijdingsvuur ontstak.


Geen opmerkingen: