donderdag 21 juni 2012

Verslag van de 10e Intratuinloop in Bredevoort

Gerben Schreurs


Gerben Schreurs op eenzame hoogte in Intratuinloop

Door Benno Stevering

BREDEVOORT – Gerben Schreurs uit Enschede, met zijn roots in Winterswijk en lid van atletiekvereniging Archeus won overtuigend de tien kilometer tijdens de donderdagavond gelopen Intratuinloop met een tijd van 34.33 minuten. Op ruime afstand was het Kees Adema uit Huissen die over de meet kwam in 37.13 minuten, gevolgd door Wouter Vreeman uit Winterswijk die 37.20 minuten nodig had. Routinier Gerton Prinsen uit Eibergen won de strijd tegen lange afstandloper Eric Demkes uit Aalten en werd vierde. 

De vijf en de tien kilometer startten gelijktijding in de Intratuinloop donderdagavond. Het was Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk die hard van leer trok. In zijn kielzog kreeg hij tien kilometer loper Gerben Schreurs mee die halverwege alleen door moest gaan. Schreurs over zijn race: ‘’Het ging erg lekker. Zo pak ik af en toe wat wedstrijdjes en duathlons waar mijn voorkeur naar uit gaat!  Komende woensdag lopen we nog in Hengelo op de baan een vijf kilometer. Onlangs heb ik nog een dubbele mijl gelopen. Dat zijn leuke dingen! Ik ben blij met deze zege.’’ Kees Adema, voetballer bij Longa en looptrainer bij Achmea was content met zijn tweede plaats. Wouter Vreeman is sinds april lid van Archeus en maakt een goede progressie door. Een prima derde klassering viel hem ten deel. Nicole Hofman uit Groenlo, lid van lopersvereniging Groenlo won de strijd op de tien kilometer bij de vrouwen in 43.31 minuten. Vorig jaar liep ze nog 42.39 minuten. ‘’Ik moest vijf maanden herstel zoeken nadat ik best wel kampte met mijn inspanningsastma. Apeldoorn was mijn laatste wedstrijd. Daar liep ik de 27,5 km in 2.08 uur liep. Nu richt ik me op de Kramprun en de Kanonsloop. Verder wil ik in het najaar de marathon van Eindhoven lopen met een richttijd van 3.30 uur, een mooi streven.’’ In haar kielzog was het Ingrid van Zolingen van AVA’70 uit Aalten die een goede progressie maakte. De barbecue die ze had, had geen baat op haar prima tweede plek. Ingrid zette een tijd neer van 47.38 minuten. Hiermee was ze tevreden.

Vijf kilometer wedstrijdverloop

Lars Duistermaat duldde geen concurrentie op de vijf kilometer. Hij was dan ook content met zijn winnende tijd van 16.06 minuten. De talentvolle jonge clubgenoot David Spiro uit Winterswijk werd tweede in 17.26 minuten. Survivalrunner Remi Rondeel uit Zelhem liep mee in zijn kielzog en werd derde op vijf seconden. Cindy Brussé van Ropes & Running uit Aalten was blij met haar eerste plek in 20.24 minuten op de vijf kilometer. ‘’Ik keek niet achterom. Wel kwam Katja snel dichterbij. Dit parcours kende ik niet. Als aanvulling doe ik mee met het BRC survival circuit waar ik momenteel 2e sta achter Inge Sieben uit St. Michielsgestel. De afgelopen twee jaar won ik dit circuit. Mijn voorkeur gaat uit naar vlakke parcours. Daarom ging het me hier ook goed af in Bredevoort.  Op 7 juli wacht me weer de triatlon van Didam en dan pak ik in Braamt nog een triathlon in augustus.’’  Katja Demkes van AVA’70 uit Lievelde had veel getraind. Dit uitte zich in een tweede klassering op de vijf kilometer met 20.49 minuten. Al eerder liep ze in de Paasloop 20.19 minuten. Haar doel is om dit jaar weer onder de 20 minuten te lopen om vervolgens weer een snelle tien kilometer te pakken. 
Cindy Brusse

Geen opmerkingen: