woensdag 27 juni 2012

Aankondiging van de 2e Wenterse Wensloop in Winterswijk

Bij de 1e Wenterse Wensloop kwam Marco van Rijs voor het eerst op het podium en zag bij thuiskomst dat zijn huis versierd was.


Op zaterdag 30 juni 2012 wordt in Winterswijk voor de tweede keer de Wenterse Wensloop georganiseerd: een hardloopwedstrijd voor jong en oud. Dit initiatief is dit jaar op touw gezet door atletiekvereniging Archeus in verband met hun vijfentwintig jarig jubileum. Met de Wenterse Wensloop willen zij iets moois doen voor een goed doel, geld inzamelen voor Stichting KinderWensMobiel. Hiermee hoopt de Stichting meer wensen van zieke kinderen te kunnen vervullen. 

Atletiekvereniging Archeus is al enkele maanden druk met de voorbereidingen van de Wenterse Wensloop. Het doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de Stichting. “Noodzakelijk”, zegt Femke Schröder (voorzitter van de stichting): “De Stichting KinderWensMobiel vervult gewone wensen voor kinderen die door hun ziekte of handicap niet mobiel zijn. Met behulp van de KinderWensMobiel worden wenskinderen vervoerd naar de door hen aangegeven wensplek. Dit kan een bezoekje aan de dierentuin of een pretpark zijn, maar ook een dagje naar het strand of naar oma.” 

De Wenterse Wensloop biedt verschillende afstanden zoals de 2,5, 5 of 10 kilometer. “Voor ieder wat wils,” zegt Tom Baak van Archeus en vervolgt: “We hopen op veel lopers. De kosten voor de 2,5 en 5 km. zijn € 5,- bij voorinschrijving en € 6,- ter plaatse. De 10 km kost € 6,- bij voorinschrijving en € 7,- ter plaatse. Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan de Stichting KinderWensMobiel. We dagen niet alleen de fanatieke lopers uit, maar ook mensen die het doel een warm hart toedragen en het bedrijfsleven. Samen met je collega’s een prestatie neerzetten schept een band”. Ook jonge lopers kunnen delnemen. Voor deze atleten start de speciale kidsrun van 1250 meter, kosten voorinschrijving € 3,- ter plaatse € 4,-. 

Hardlopers kunnen zich voor de Wenterse Wensloop inschrijven via de website: www.wentersewensloop.nl. Dit kan tot en met donderdag 28 juni. De Wentsere Wensloop gaat van start op het terrein van FC. Trias, ook zij vieren dit jaar feest, aangezien zij hun tien jarig jubileum vieren. Op zaterdag 30 juni, de wedstrijddag, kunnen deelnemers zich tot een half uur voor de start van de desbetreffende afstand inschrijven in de kantine van FC Trias. De Wensloop vangt aan om 19.30 uur en loopt door het centrum van Winterswijk. Langs de route is er van alles te zien en te beleven! 

De deelnemers van de 2,5 km starten om 19.30 uur, de kidsrun begint om 19.50 uur. De 5 km en 10 km starten tegelijkertijd om 20.00 uur. De route van de langste twee afstanden gaat, bijvoorbeeld met een doorkomst over de Markt, door het centrum van WinterswijkKlik op de links voor meer informatie



Foto van de 1e editie van de Wenterse Wensloop

3 opmerkingen:

Geert zei

Marco, ga je je podiumplaats nog verdedigen? Of heb je soms persoonlijk een uitnodiging ontvangen na dat succes?

Marco zei

Hallo Geert, Je weet dat ik na een lange en slepende blessure een half jaar niet getraind hebt, en dat de weg terug naar de Top mij zwaar valt. Gisterenavond echter kreeg ik veel commentaar nadat ik teveel op kop sjorde tijdens onze duurloop/heuvel training. Dus ut kump good. waarschijnlijk start ik wel zaterdag as in Wenters.

Je beste vriendin zei

Ik wil je wel hazen Marco.