zaterdag 9 juni 2012

Halve Marathon van Zwolle

                                                                                                                                                                  

Terwijl in Nederland de spanning begint op te lopen voor de eerste EK wedstrijd van Nederland en men al druk is met de voorbeschouwing (of bv het gras niet te hoog is) komen Marieke Prinsen en Tracey Jewell mij thuis ophalen om naar Zwolle te gaan. Al een aantal jaren hebben Tracey en ik de Halve Marathon van Zwolle hoog in ons wedstrijdlijstje staan en normaal hoort hier ook Henk Lammers bij maar helaas heeft hij door een vervelende blessure dit jaar moeten afhaken. Marieke heeft daarom Henk zijn startnummer over genomen en hebben we haar voor deze dag dan ook om gedoopt in Hen(rieke). 

Na een zeer voorspoedige reis, er was bijna niemand op de weg, arriveren we rond half zeven in Zwolle. Hier blijkt echter dat er veel meer mensen toch gekozen hebben om zelf sportief bezig te zijn, dan alleen maar tv te kijken.Terwijl wij ons startnummer ophalen zijn we precies op de hoogte van het voetbal gebeuren want de organisatie heeft overal mega schermen geplaatst. Tracey onze topvrouw op dit moment heeft startnummer 21 en ze staat vrij voor aan in het startvak. Marieke (Henrieke) staat ook vrij voor aan, waarschijnlijk heeft Henk zich op het moment van inschrijven erg sterk gevoelt. Helaas voor Marieke heeft hij ingeschreven zonder beloning en na afloop ontvangt ze geen medaille(wat ze zelf niet eens erg vind). 

Ik zelf heb me voor deze wedstrijd opgegeven als recreant, met als gevolg dat ik helemaal achter aan sta, dat heeft ook wel eens wat. Wat slepen sommige lopers toch allemaal mee en hebben ze veel kleding aan. Na het zingen van de plaatselijke Andre Hazes komen de helikopters boven de lopers vliegen, wat toch een extra spanning met zich mee brengt, en om kwart over 8 luid het startschot. Na een aanloop van 3 kilometer komen we in het oude stadscentrum van Zwolle ,waar het echt zwart ziet of was het Oranje) van de mensen. 

Onder luide aanmoedigingen beginnen we aan het eerste rondje van 6 kilometer door de stad. Wat deze halve marathon zo speciaal maakt zijn de vele toeschouwers langs het hele parcours maar ook de vele muziekbandjes, orkesten, zangers en zangeressen langs of boven het parcours. Overal waar je loopt hoor je wel muziek met als hoogte punt dit jaar een Braziliaanse samba groep met zeer schaars geklede dames, je zou spontaan hier even een pauze nemen. Maar we gaan toch maar door en bij ons laatste rondje (je loopt er namelijk drie) ben je druk bezig om andere lopers in te halen en dat alleen al geeft ook weer zo’n kik want jij gaat naar de finish en de anderen moeten allemaal nog een rondje. 

Na de finish is het ondertussen donker geworden maar nog steeds erg druk en hebben we moeite om onze kledingtassen terug te vinden. Als we ze eindelijk gevonden hebben lopen we weer richting het Hanzebad waar de auto staat. We gebruiken deze wandeling direct maar om uit te lopen want de spieren werken niet echt meer mee. Moe maar zeer voldaan gaan we weer op weg naar Aalten en in de auto horen we nogmaals de uitslag van Nederland-Denemarken  en ook van Duitsland-Portugal. Het doet ons eigenlijk niets want we zijn erg tevreden en blij met wat wij deze avond weer hebben gepresteerd. 

Wim Brinkman

Uitslag Halve Marathon Zwolle: Marieke Prinsen 1.47.16, Tracey Jewell 1.47.16, Wim Brinkman 1.33.10

2 opmerkingen:

Harro zei

Veel mooie verhalen gehoord over Zwolle. Ik zet 'm op mijn 'ooit' lijstje. Leuk verhaal!

Gerrit zei

Soms heb ik net het idee dat ik op de AVA site aan het kijken ben. :)