zondag 20 juli 2014

Delft Kerkpolderloop 5 km - 20.45 min - 24e plaats

Met Bram voor het partycentrum "Onder Ons" in Delft
Kerkpolder is de naam van een polder en voormalig waterschap in Midden-Delfland. Het is één van de oudste poldergebieden van de provincie Zuid-Holland en ligt ingeklemd tussen Delft, Vlaardingen en Schiedam. Het bestaat hoofdzakelijk uit oer-Hollands veenweidelandschap en kenmerkend voor dit landschap zijn de weilanden, sloten en knotwilgen. De laatste jaren is een gedeelte van de Kerkpolder heringericht tot een recreatieve groene zone met een sportpark. Iedere zondag in de maanden juli en augustus wordt hier de Kerkpolderloop georganiseerd en deze prestatieloop is vooral bedoeld om lekker door te trainen in de zomermaanden. Er is één afstand van 5 kilometer en de organisatie is de ene week in handen van de Delftse Trim Club (D.T.C) en de andere week van de Delftse IJs Club Bertus (D.IJ.C. Bertus).

We zijn enkele dagen op ons vakantieadres en Bram en ik hebben wel zin om een wedstrijdje te gaan lopen. Ons oog valt op bovenstaande loop en als we ongeveer een uur voor de start bij Partycentrum "Onder Ons" aankomen, is er eigenlijk niets dat ons aan een hardloopwedstrijd doet denken. We blijven maar even in de auto zitten en langzaam aan verschijnen toch de eerste lopers. We schrijven ons in en moeten het luttele bedrag van € 2,- betalen om mee te mogen doen. Een kaartje van 4x9 cm en een speld is alles wat we krijgen en we hoeven zelfs onze naam niet op te geven. Toch heb ik een uitslagenlijst van een week eerder gezien, hoe ze dat voor elkaar krijgen blijkt al snel na de wedstrijd.


Met het warm lopen kom ik zelfs een bekende, Rutger Thung uit Vlaardingen, tegen. een atleet die veel wedstrijden in de omgeving van de Achterhoek en Arnhem loopt. Na een wederzijdse begroeting, is zijn eerste verbaasde vraag. 'Hoe kom jij hier terecht Geert'? In het verleden kwam dezelfde vraag ook regelmatig bij mij op, als ik hem weer eens bij ons in de buurt zag lopen. Ik sta nog rustig met hem te praten, als ineens iedereen begint te lopen. Ik heb niemand gezien of maar iets gehoord dat er gestart kon worden en begin maar gewoon met de meute mee te rennen.


De eerste kilometer, vanaf de voorkant van het Partycentrum, gaat rond de vier minuten, daarna gaan we dijk op (heen en terug 3 kilometer) en komen aan de achterzijde weer bij het Partycentrum uit. Aan de finish krijg ik een briefje in de handen gedrukt waarop staat dat ik 24e ben geworden. Wil je in de uitslagen vermeld worden dan moet ik zelf mijn naam invullen en het briefje deponeren in een afval tonnetje. De organisatie heeft alleen de tijden aan de finish geklokt en na de wedstrijd wordt de 24e tijd automatisch aan mijn naam gekoppeld. Ik heb al veel wedstrijden gelopen maar dit had ik nog nooit mee gemaakt en zo kun je iedere keer nog weer voor een kleine verrassing komen te staan.


Bram blijkt in een nette tijd van 18,20 minuten op een mooie 3e plaats te zijn geëindigd. Na afloop drinken we met Rutger nog een kop koffie en geeft hij aan dat hij komend weekend nog ergens in de buurt een wedstrijd gaat lopen. Misschien komen we hem nog wel weer tegen?


enkele foto's

uitslagen

site organisatie
Met Vlaardinger Rutger Thung aan de koffie

Geen opmerkingen: