dinsdag 29 juli 2014

Aankondiging van de 12e Berg Run in Winterswijk

De eerste start van de 7,6 kilometer bovenop de Berg in 2013
Op dinsdagavond 5 augustus 2014 wordt alweer de 12e editie van de uitdagende zomeravondloop gehouden die met de komst van hoofdsponsor Koopman in 2013 is omgedoopt tot Koopman Bergrun. Net als vorig jaar zullen start en finish bovenop de voormalige vuilnisbelt aan de Eekelderweg plaatsvinden. Ook wordt er een ruime parkeerplaats ingericht voor auto’s. Om minder validen ook een prachtig uitzicht te gunnen op deze unieke wedstrijd, worden zij desgewenst tot uiterlijk 18:45 uur naar boven gebracht. De Koopman Bergrun van Archeus belooft ook dit jaar weer een ‘hoogtepunt’ voor veel lopers uit de regio te worden.

Nieuw dit jaar is namelijk de afstand van 3,1 km. Organisator Wim Lievestro: “Voor veel hardlopers is de 7,6 kilometer te zwaar, maar de korte afstand van 1,6 kilometer juist weer te makkelijk. Met de tussenafstand van 3,1 kilometer is er meer uitdaging.”
Een unieke loop op de oude vuilnisbelt achter recreatiemarkt Obelink, met een prachtig uitzicht voor zowel lopers als toeschouwers. Thuisblijvers, hier verblijvende recreanten en sporters kunnen hier hun conditie testen. Het sterk heuvelachtige parcours is uitgezet over de voormalige vuilstort aan de Eekelderweg te Winterswijk. Voor de 7,6 kilometer is het van belang dat men voldoende getraind is, in verband met de pittige klimmetjes op de hoogste en steilste heuvel van Winterswijk. De start van de 1,6 en 3,1 kilometer is om 19.00 uur en de start van de 7,6 kilometer een half uurtje later.
Klik voor meer informatie op onderstaande links 

site organisatie

1 opmerking:

Gerrit zei

In de krant staat dat er ook een tussen afstand is.