vrijdag 4 juli 2014

Gert-Jan Wassink: De onzekere periode is voorbij

Gert-Jan Wassink
Beste supporters en sponsoren,

Via deze weg geef ik u een update van mijn blessureperiode en de periode die komen gaat. Ik kan melden dat de blessureperiode mij veel heeft gebracht. Het niet kunnen hardlopen heeft mij in een situatie gedwongen waarin ik verplicht moest rusten. De rust heeft mij geholpen om zowel mentaal als lichamelijk sterker te worden. Ik hoop zo sterker terug te kunnen komen na mijn blessure.

TESTEN
Naast een echo en een mri scan in het Rijnstate ziekenhuis heb ik een uitgebreide test op het Sport Medisch Centrum Papendal gehad. Allereerst werd naar aanleiding van de echo gedacht aan een peesscheuring. Gelukkig bleek uit de mri scan die volgde dat de pees niet was afgescheurd. Wel werd er een ontsteking gezien in mijn knieholte rondom de Semi Tendinoses. De Semi Tedinoses is een pees die aanhecht vanuit de hamstring aan de binnenkant van de knieholte. 

Naast de echo en de mri bleek uit de test op Papendal dat het gebied rondom mijn heup en bil niet sterk genoeg is. Dit zorgt voor instabiliteit tijdens het hardlopen. Het is voor mij daarom noodzakelijk om dit gebied goed te trainen om in de toekomst niet nog meer blessures te krijgen. Er zijn daarom preventieve maatregelen genomen.

OVERLEG
In overleg met mijn arts, fysio, sportpsycholoog en trainer heb ik een goed revalidatieplan opgesteld waarin ik op alle vlakken doelstellingen heb. De komende periode is zo ingericht dat ik meerdere malen per week duur- en tempotrainingen doe op de fietst, dit om mijn hart en longconditie op peil te houden.
Daarnaast heb ik een krachtschema en oefeningen meegekregen die ik dagelijks moet uitvoeren. Deze oefeningen helpen mij sterker te worden op de gebieden die bij mij beter moeten worden ontwikkeld.

KOMENDE PERIODE
De komende periode mag ik dus nog even niet hardlopen. Ik krijg pas weer groen licht om te lopen wanneer de stabiliteit is toegenomen. Dit zal worden bepaald door middel van een test. Er is dan ook geen exacte datum waarop ik denk weer te kunnen lopen. Soms is dit lastig omdat je graag als topsporter doelmatig traint. Echter dwingt deze situatie mij om gefocust met mijn revalidatie bezig te zijn. Daarnaast is rust op dit moment ook belangrijk om de plek in mijn knieholte te doen genezen. Ik zal dus nog even geduld moeten hebben.

Geen opmerkingen: