maandag 28 juli 2014

Trails & more - magazine over Trailrunning

Trails & more
MudSweatTrails lanceerde aan het begin van het jaar  het magazine Trails & More. Het magazine is het eerste magazine in Nederland en België dat zich volledig richt op Trailrunning en aanverwante leefstijl onderwerpen. Door de explosieve groei van lopers die kiezen voor hardlopen over onverharde paden is er een toenemende behoefte aan nieuws en achtergronden op dit vlak. Deze eerste editie kan vanaf vandaag als App worden gedownload en is zowel voor Android als iPad tablets beschikbaar.
Het magazine is exclusief ontwikkeld voor tablets: interactief vormgegeven, passend bij het visuele karakter van de sport. Dit maakt het lezen een verrassende belevenis. De schitterende fotografie, embedded video’s, interviews, links, interactieve routebeschrijvingen: de loper zal zich bij het lezen geprikkeld voelen de schoenen aan te trekken en zelf de paden op te gaan!
Trails&more is er voor iedereen met affiniteit voor de buitensport, denk aan hardlopers, trailrunners en bergsporters. Of je nu net kennismaakt met de sport of al een doorgewinterde trailrunner bent: dit magazine biedt voor elk wat wils. Een klein voorproefje: interviews met bekende trailrunners, alles omtrent trailrunning en leefstijl, uitdagende routes (om zelf te proberen), product reviews en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaal.
Bram van der Leij, hoofd loopsport van de Atletiekunie, ziet de groei van het aantal trailrunners in relatie met de behoefte van hardlopers om meer uitdaging en beleving op te zoeken. “Trailrunning is een vorm van hardlopen waarbij beleving centraal staat. Vanaf vandaag kan de liefhebber de Trails & More App downloaden voor het laatste nieuws en achtergronden. Een positieve ontwikkeling die inspeelt op een snel groeiende tak binnen de loopsport. Een ontwikkeling die de Atletiekunie volgt en met kennispartner MudSweatTrails uitbouwt”. 
MudSweatTrails (MST) is hét Trailrunning platform van Nederland. MST zet deze sport verder neer door op mooie plekken races en clinics te organiseren, een informatieve website te bieden en internationale reizen te organiseren voor verschillende niveaus. De Salomon Koning van Spanje trail in Gulpen en de ASICS Duinentrail in Schoorl zijn voorbeelden van de grootste trailrun evenementen in Nederland. MudSweatTrails werkt als kennispartner met o.a. de Atletiekunie en de Nederlandse bergsportvereniging (NKBV) aan de doorontwikkeling van de sport.

Geen opmerkingen: